Tarta cu capsuni

de Lavinia in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 10045 vizualizari

 

O tarta foarte delicioasa!Asta ca sa vedeti ca pot trai o clipa si fara ciocolata:)))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua medii
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 4 linguri ulei

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 60 g amidon

In plus:

  • 250 g capsuni
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 1 banana mica(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pentru blat mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine pana se topeste zaharul.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri.

La final adaugati cate 1 lingura de faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetati o tava de tarta cu unt si faina si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana se desprinde usor de peretii tavi.(testul scobitorii)

Pentru crema puneti laptele la fiert cu semintele de vanilie.

Separat frecati galbenusurile cu zahar ,apoi adaugati amidonul,laptele fierbinte si puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa ca o budinca.

La final adaugati zaharul vanilat si lasati crema sa se racoreasca putin.

Adaugati crema peste blatul racit complet.

Taiati capsunile felii si le adaugati peste tarta,optional puteti adauga si cateva felii de banana.

Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si adaugati peste fructe.

Dati tarta la rece pentru 2-3 ore apoi o serviti cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de fructe in caramel