Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete

Focaccia cu masline a la Simo

In Piine la 19 Dec 2014

Se pregateste aluatul : amestecam faina cu drojdia uscata si cu sarea. Dizilvam zaharul in apa calduta, apoi turnam peste faina. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul cu mainile bine unse cu ulei, pana devine omogen si nelipicios(5-8 minute). Se acopera si se lasa la dospit aprox. 30 de...

Cartofi gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2014

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in multa apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja. Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Ungem o tava ceramica cu unt si o presaram cu pesmet. Taiem cartofii cubulete si ii punem in tava. Condimentam cu putina...

Flammkuchen cu sunca si ceapa

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2014

Intai pregatim aluatul: amestecam faina cu sarea intr-un bol. Drojdia se freaca impreuna cu zaharul intr-o canita, adaugam putin lapte caldut si le turnam pe toate peste faina. Cu mainile bine unse cu ulei framantam aluatul cateva minute pana devine elastic si omogen. Acoperim aluatul si il lasam...

Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

In Prajituri la 29 Noi 2014

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa, se toarna peste spuma de...

Barcute cu branza - Pide - Pizza turceasca

In Pizza la 23 Noi 2014

Pentru aluat : turnam faina si sarea intr-un bol. Drojdia o amestecam bine cu zaharul intr-o canita pana se lichefiaza. Topim untul in laptele caldut, apoi il turnam peste faina. Adaugam oul, uleiul de masline si drojdia si framantam bine 5-6 minute pana obtinem un aluat neted si nelipicios. Il...

Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

In Dulciuri la 22 Noi 2014

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, apoi se amesteca cu untul si zaharul ramas si se toarna peste faina impreuna cu ouale...

Tort Bienenstich - Intepatura de albina

In Torturi la 16 Noi 2014

Pregatim intai budinca pentru crema : se pune laptele la fiert, se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte, se omogenizeaza, apoi se adauga restul de lapte si se fierbe pana da in clocot. Se ia de pe foc si se acopera cu o folie alimentara ca sa nu se formeze pielita deasupra. Se...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 9 Noi 2014

Se pune faina intr-un bol si se presara peste ea drojdia sfaramata. Laptele il incalzim putin cat sa putem topi in el untul si zaharul, apoi il turnam peste faina impreuna cu oul batut. Se framanta impreuna toate ingredientele pana rezulta un aluat moale si nelipicios. Se acopera aluatul cu un...

Budinca de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2014

Se spala broccoli si se desface in buchetele care se pun la fiert pe aburi, 10-15 minute iar apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Se unge o tava ceramica cu unt.Se mixeaza ouale, se adauga smantana si faina, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga jumatate...

Castraveti murati la soare

In Muraturi la 16 Iul 2014

Se pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare. Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza cat mai inghesuiti intr-un borcan mare (de vreo 3 litri) spalat bine si uscat. Printre ei se pun...

Prajitura cu malai si afine

In Prajituri la 11 Iul 2014

Intr-un bol amestecam faina de malai cu faina de grau si cu praful de copt. Separat mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana acesta se topeste. Incalzim laptele intr-o craticioara si topim untul in laptele caldut, apoi turnam incet peste oua mixand bine.  Turnam...

Ciorba de ciuperci pleurotus

In Ciorbe la 11 Iul 2014

Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.  Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun...

Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli

In Prajituri la 3 Mai 2014

Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste. Se dizolva restul de zahar in laptele cald, se adauga si untul si se amesteca pana se topeste. Ouale se bat bine cu un praf...

Tortelloni cu sos de smantana si ciuperci

In Tortellini la 2 Mai 2014

Se curata si se feliaza ceapa si usturoiul, apoi se pun la calit in uleiul incins. Se adauga 3-4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa se innabuse. Intre timp se spala si se feliaza ciupercile, apoi se adauga in cratita, se amesteca bine, se mai pune o canita de apa fierbinte si se...

Ciorba de salata verde cu zdrente

In Ciorbe la 2 Mai 2014

Se curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3 litri de apa. Lasam sa fiarba. Intre timp ne ocupam de salata: se spala salata frunza cu frunza...

Cheesecake Brownies - Negresa cu branza

In Prajituri la 1 Mai 2014

Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul pe aburi sau la microunde. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Se adauga zaharul si se amesteca bine pana se topeste, apoi adaugam ouale pe rand, cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Amestecul trebuie...

Grilled asparagus - Sparanghel la grill

In Jamie Oliver la 1 Mai 2014

Se spala sparanghelul si se usuca bine cu un prosop. Se taie capetele lemnoase si se arunca. Se ung tijele cu putin ulei de masline si se pun pe grilul incins. Se prajesc 3-4 minute pe fiecare parte pana raman urmele de la grill si se inmoaie putin tijele se sparanghel. Cand sunt gata se scot...

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2014

Cum se prepara Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza: Se pregateste prima data aluatul : amestecam faina cu sarea intr-un bol. Separat frecam drojdia cu putin zahar, cat sa se lichefieze, adaugam si putina apa calda si o turnam peste faina unde o lasam cateva...

Varza a la Cluj

In Porc la 25 Apr 2014

Mai intai pregatim carnita pentru ca trebuie sa fiarba cel mai mult: se curata si se toaca marunt cepele, apoi se pun la calit intr-o lingura de untura amestecand din cand in cand. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnita si se caleste in continuare la foc mic pana isi schimba culoarea. Se...

Pasca

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Prima data pregatim aluatul : se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, apoi se adauga putin lapte si putina faina si se lasa la dospit 10 minute. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si coaja de lamaie. Separat se amesteca zaharul cu laptele caldut, untul si uleiul. Se toarna ingredientele...

Pogacele cu chimen

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2014

Intr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si oul amestecat cu laptele ramas. Cand amestecul din canita si-a dublat volumul, il turnam peste...

Gogosele mititele, frumusele, pufosele

In Dulciuri la 5 Apr 2014

Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte il amestecam cu zaharul ramas pana se dizolva si se toarna peste faina. Batem bine oul si albusul si...

Eierschecke - Prajitura cu branza si crema de oua

In Prajituri la 4 Apr 2014

Mai intai pregatim aluatul : de amesteca faina cu sarea, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, se incalzeste laptele si se dizolva in el untul si zaharul. Se framanta toate laolalta pret de 5-10 minute, dupa care se pune aluatul la crescut intr-un loc caldut acoperit cu...

Clatite cu mere si scortisoara - de post

In Dulciuri la 4 Apr 2014

Se amesteca intr-un bol: apa minerala, sarea, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina treptat, scortisoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie. Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite.  Lasam aluatul sa se odihneasca...

Cozonac pufos de post

In Dulciuri la 16 Mar 2014

Se amesteca intr-un bol faina cu sarea si drojdia, daca folositi drojdie uscata. Daca aveti drojdie proaspata, se faramiteaza intr-o cescuta si se freaca impreuna cu o lingurita de zahar pana devine lichida. Sucul de la portocale se incalzeste putin si se amesteca cu zaharul pana se topeste. Se...

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

In Dulciuri la 21 Feb 2014

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3...

Supa de rosii cu galuste pufoase

In Supe la 20 Feb 2014

Se pun la fiert 3-4 litri de apa. Cand fierbe apa sa adauga legumele curatate si taiate bucati mai mari. Se fierb 30-40 de minute la foc molcom, neacoperite. Dupa ce sunt fierte fie se scot, fie se paseaza cu mixerul vertical daca va place supa mai cremoasa. Se adauga pasata de rosii sau...

Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul...

Tarte alsacienne

In Prajituri la 11 Feb 2014

Mai intai pregatim aluatul de tarta : se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti...

Spätzle cu ciuperci si smantana

In Paste la 10 Feb 2014

Se curata si se feliaza ciupercile, apoi se soteaza in uleiul cald pentru circa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga spatzle si se condimenteaza cu sare, piper si usturoiul granulat. Smantana se amesteca cu jumatate din cantitatea de parmezan ras si mararul tocat, apoi se toarna...

Afisate 91 - 120 din 571 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]