Este prima oara cand fac si au iesit nesperat de buni, chiar pot spune ca sunt cei mai buni castraveti murati pe care i-am mancat! Cand am vazut reteta pe site-ul Oliviei Steer, mi-am adus aminte ce mult imi placeau vara cand ii punea bunica la murat. Intamplarea a facut sa si gasesc castraveciori si sa am acasa un borcan mare asa ca....am trecut la treaba!
Se pune la fiert apa, iar apoi se lasa sa se raceasca pana devine calduta, dupa care se pune in ea sarea si se amesteca pana la dizolvare.
Se spala bine castravetii si se zvanta, apoi se aseaza cat mai inghesuiti intr-un borcan mare (de vreo 3 litri) spalat bine si uscat. Printre ei se pun cateii de usturoi, ardeiul iute, firele de marar si boabele de condimente.
Se toarna apa calduta in borcan si se "capaceste" cu felia de paine. Se lasa pe pervazul ferestrei la soare aprox. 2-3 zile pana se mureaza, in functie de cat de cald este afara si cat de acrii ii doriti.
Dupa ce s-au murat se scoate felia de paine din borcan si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
1
ai mei au stat chiar 4 zile la "soare" pentru ca nu a fost cald la noi nu s-au murat asa de repede