Ciorba de ciuperci pleurotus

de Corinuta in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 13287 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de burta ever! :)) JOKE! Am gasit reteta asta demuuuuuuult, tare demult pe sait! Este un compromis in familia noastra: omul meu iubeste ciorba de burta, io burta nu mananc nici sa ma tai, dar cu asta am impacat si capra si varza! :)) De cand am venit in Germania, acum o fac prima data pentru ca aici nu prea gasesc pleurotus.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline (sau de care va place)
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1-2 foi de dafin
  • 400 g iaurt 1,5% grasime
  • 400 g smantana 24-30% grasime
  • 1 capatana mica usturoi sau 1/2 capatana mare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. 

Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun la fiert in apa clocotinda impreuna cu foile de dafin. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.

Se amestesca iaurtul cu smantana si cu usturoiul curatat si pisat. Se adauga cateva polonice de ciorba calda si se amesteca bine, apoi se toarna in oala peste ciorba. 

Se serveste fierbinte cu un ardei iute.....da' iuteeee! :D Enjoy! 

Daca o sa cititi sursa de inspiratie, o sa vedeti ca reteta a ajuns de la o Corina, in curtea alteia! :))

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in smantana 3-4 galbenusuri de ou ca sa o puteti turna in ciorba fierbinte fara sa se branzeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:23

Cea mai minunata!

Carmen 1

07.04.2015, 01:15

o primesc si eu in curtea mea cu mare curiozitate, o voi face dupa Paste

mihaelar63 1

29.06.2019, 08:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă falsă de burtă - rețetă de post