Gogosele mititele, frumusele, pufosele

de Corinuta in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 12887 vizualizari

 

Nah, ca nu stiam cum sa le zic!:)) Da' vorba lui Dya, daca-s pufoase si frumoase.....Reteta de la Lavinia, pe probatelea va spun ca-s tare bune si se fac repede!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 ml lapte caldut
  • 4 linguri zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 150 g iaurt
  • 1 ou si un albus
  • 60 ml ulei
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele mititele, frumusele, pufosele:

Intr-un castron punem faina, sarea si coaja rasa de la lamaie. Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam si putin lapte caldut si o turnam peste faina. Restul de lapte il amestecam cu zaharul ramas pana se dizolva si se toarna peste faina. Batem bine oul si albusul si le amestecam cu iaurtul, apoi le adaugam la faina. Se framanta toate impreuna, adaugand si uleiul putin cate putin pana obtinem un aluat omogen. Acoperim aluatul cu un prosop si-l punem la dospit intr-un loc caldut pentru aprox. o ora.

Pregatim uleiul pentru prajit intr-o tigaie la foc potrivit. Scoatem aluatul din castron si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie de un centimetru grosime. Decupam gogoselele cu un paharel si le mai lasam la crescut zece minute acoperite cu un prosop.

Prajim gogoselele la foc potrivit pe ambele parti pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe servetele de hartie si le lasam sa se raceasca, dupa care le dam prin zahar praf si le servim. Nu m-am putut abtine sa nu mananc cateva asa caldute, iar pitica a cerut portie dubla, deci pot sa spun ca au fost un succes!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele mititele, frumusele, pufosele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Rocsi acum io ce sa zic, spor la gogosit!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:54

Daaaa Diana, sa le incerci ca sigur iti ies!

Corinuta 1

05.04.2014, 22:55

Multumesc mult Ruxy scumpa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de gogosi pufoase, cu aluat dospit, facute cu paharul sau impletite