Imi plac pastele cu branza, imi place si macul, de fructele de padure nu mai zic! Asa ca atunci cand am vazut reteta asta am zis ca-i musai sa o fac! Si unde mai pui ca se fac si repede, mai mult tre sa stea la cuptor :)
Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.
Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.
Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.
Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!
Pofta buna!
1
in reteta scria ca se pun afine uscate, eu nu am gasit dar sunt bune si stafidele
2
daca nu va plac fructele de padure le puteti inlocui cu alt fel de fructe
3
puteti folosi un varf pentru posh, dar trebuie sa fie destul de larg ca sa poata iesi umplutura, aceasta fiind destul de densa
4
in reteta nu scria nimic de smantana, dar mi-am dat seama la un moment dat ca nu o sa-mi ajunga umplutura nici ptr 16 cannelloni, asa ca am adaugat eu. Dar puteti sa nu puneti deloc smantana.