M-am inspirat de la reteta Adinei, dar cu cateva modificari desi nu imi sta in caracter:)) Cand am inceput sa le framant mi se parea mie asa ca sunt cam putine, asa ca am mai adaugat lapte si faina, iar in loc de ulei am pus unt ca sa fie mai sfaramicioase. Foarte bune au iesit, de-abia s-au lasat pozate :D
Intr-o canita se amesteca drojdia cu zaharul, apoi se adauga 2-3 linguri lapte caldut si 2 linguri faina si se lasa la dospit. Intr-un bol incapator punem faina amestecata cu sarea, untul moale si oul amestecat cu laptele ramas. Cand amestecul din canita si-a dublat volumul, il turnam peste restul ingredientelor si framantam bine vreme de 5-10 minute. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam sa dospeasca la loc caldut pentru circa 40 de minute.
Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de aprox. un centimetru, apoi il impaturam in doua, il intindem si iar il impaturam si il intindem. Apoi cu ajutorul unui paharel taiem pogacelele si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem pogacelele cu amestecul de galbenus si lapte iar deasupra presaram seminte de chimen.
Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru aprox. 20 de minute sau pana se rumenesc putin deasupra.
Pofta buna!
1
se pastreaza perfect cateva zile in recipient inchis ermetic