Credeti ca mai are nevoie de introducere? O prajitura pufoasa, cremoasa, putin acrisoara, dar numai atat cat trebuie ;)
Ptr blat:
Ptr crema:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa, se toarna peste spuma de albusuri si se mai mixeaza putin la viteza cea mai mica pana se incorporeaza uniform. Adaugam si faina cernuta, in ploaie, putin cate putin, amestecand cu o paleta de jos in sus. Blatul il turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si il nivelam frumos. Se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.
Ptr crema: se amesteca zaharul, zaharul vanilat si amidonul intr-o craticioara, se adauga laptele si se amesteca bine cu un tel. Se pune pe foc si se fierbe pana devine mai groasa decat budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de la lamaie. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam si untul moale si le mixam impreuna.
Asamblare: blatul racit se taie in doua (eu l-am taiat pe verticala) se umple cu crema, iar deasupra se pune crema ramasa sau frisca. Se portioneaza cand e rece(daca aveti rabdare:).
Pofta buna!
1
daca puneti blatul la copt intr-o tava mai mica, il puteti taia pe orizontala, astfel dupa umplere se poate portiona in mai multe bucati