Brindusa

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 15.12.2009

RETETE345
PRIETENI125
Retete / Dulciuri

Cupcakes de sarbatoare

In Prajituri la 6 Mai 2010

Pentru cupkcakes Amesteca untul si zaharul cu mixerul, pana rezulta o crema pufoasa. Adauga ouale, unul cate unul. Imparte compozitia in 3 parti egale. In prima treime pune coaja de lamaie, 90 g de faina, 1/3 din praful de copt. In a2a treime pune 1 lingurita vanilie, 90 g faina, 1/3...

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 3 Mai 2010

Am gasit o smantana foarte buna, asa ca am hotarat sa fac o inghetata fara oua. Am mixat capsunile cu blenderul vertical, dupa care le-am dat prin sita deasa ca sa mai iasa din seminte. Am amestecat sucul de capsuni cu zaharul pe foc, pana ce zaharul s-a topit. Am lasat la racit siropul,...

Prajitura coapta la aburi

In Prajituri la 27 Apr 2010

Cerne faina si bicarbonatul.  Pastreaza cateva caise ca sa le pui pe fundul puddingului. Amesteca untul cu zaharul, pana devin o crema. Adauga pe rand, amestecand dupa fiecare, oul, laptele, faina, caisele si gemul. Pune amestecul intr-o forma destul de mare, rezistenta la caldura. Eu...

Prajitura "Mai mult lunga decat lata"

In Prajituri la 25 Apr 2010

Blatul Unge cu unt o tava mica ( cam 30/40 cm). Incalzeste cuptorul la 180 C. Bate albusurile spuma foarte bine (cu mixerul), apoi adauga zaharul si bate din nou. Adauga zeama de portocale cate putin si bate sa se incorporeze. Spuma nu trebuie sa se lase. Adauga galbenusul si untul. Bate...

Ghoriba cu migdale

In Prajituri la 24 Apr 2010

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa. Incalzeste cuptorul la 175 C. Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca...

Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

In Torturi la 23 Apr 2010

Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila. Bate albusurile spuma tare. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) si mixeaza. Cu o paleta incorporeaza usor...

Trufe inghetate

In Prajituri la 22 Apr 2010

Am vrut sa fac si eu trufe, ca mi-a plouat in gura cand le-a postat Miha. Se vede treaba, insa, ca lor nu le-a placut de mine si au iesit prea moi. Prin urmare, ca sa nu pierd bunatate de compozitie le-am pus la congelator si am avut o inghetata minunata. Dupa cum se spune aici mai intai...

Tortul Bucatarasilor - Kodrit Kadir

In Torturi la 17 Apr 2010

Dupa cum stie toata lumea, In cratita in care vei coace tortul, caramelizeaza cele 5 linguri de zahar, numai pe fund. Lasa la racit. Incalzeste cuptorul la 180 C. Blatul: Cerne impreuna faina, cacaoa si praful de copt. Bate bine oul, apoi adauga pe rand(amestecand dupa fiecare) zaharul,...

Briose cu ciocolata si lamaie

In Prajituri la 14 Apr 2010

Amesteca untul cu zaharul pana ce devine o crema, Adauga ouale cate unul, amestecand dupa fiecare.  Adauga celelalte ingredienta (fara ciocolata) si omogenizeaza. Pune si ciocolata si umple formele de briose. Coace in cuptorul preincalzit la 180 C, cam 20 minute.

Parfe cu ciocolata

In Prajituri la 10 Apr 2010

Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare. Galbenusurile + zahar + coniac  se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care fierbe. Amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa. Ia de pe foc si adauga ciocolata si vanilia....

Biscuiti cu cacao si inima de aluna

In Prajituri la 9 Apr 2010

Taie untul (nu cel de arahide) in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, cacao) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de ovaz si  untul de arahide. Pune la frigider 1/2...

Tort cu bezea cruda

In Torturi la 6 Apr 2010

Se incepe cu blatul : Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de tort rotunda cu pereti detasabili (si o cratita e buna). Pune hartie de copt si unge-o cu unt. Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt...

Pasca fara coca

In Prajituri la 6 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180C Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile. Coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia).

Ursulet cu miere

In Prajituri la 6 Apr 2010

Incalzeste cuptorul la 180C. Bate ouale cu zaharul. Adauga faina cernuta si praful de copt, apoi untul. Imparte in 2 parti egale. In una pune ciocolata, iar in a2a mierea.  In tava sub forma de ursulet toarna compozitia cu ciocolata si deasupra compozitia cu miere. Coace pana ce...

Biscuiti in glazura de ciocolata cu fragi

In Prajituri la 6 Apr 2010

Taie untul in cubulete si amesteca-l cu zaharul, pana se face o crema onctuoasa, adauga ouale si aromele. Cerne ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie, impreuna cu faina de nuci +alune. Cu o lingura incorporeaza ciocolata. Pune la frigider...

Oua de Pasti

In Prajituri la 29 Mar 2010

Mai intai se pregateste baza: Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici. Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza....

Biscuiti cu ovaz

In Prajituri la 23 Mar 2010

Amesteca cu mixerul untul, zaharul, ouale si esenta de vanilie pana devin ca o crema. Cerne faina. Da prin robot fulgii de ovaz, pana ce devin o faina mai mare (pti lasa si bucati mai mari, caci devin crocante). Amesteca fainurile si celelalte ingrediente in crema. Da 1 ora la frigider....

Biscuiti ciocomania lollipop

In Prajituri la 21 Mar 2010

Cu un mixer, amesteca primele 4 ingrediente (ingredientele umede). Cerne ingredientele uscate (faina, cacao, sare, praf de copt, bicarbonat) si amesteca-le in compozitie. Va rezulta o coca destul de tare. Cu o lingura incorporeaza ciocolata si alunele.  Pe o tava pune hartie de copt...

Fursecuri cu unt de arahide

In Prajituri la 17 Mar 2010

Mixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare. Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza. Pune coca in frigider cel putin 1 ora (se poate si peste noapte). Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe o...

Sufleu de ciocolata

In Prajituri la 10 Mar 2010

Sufleul asta e din crema ramasa de la minitartele de aici Gustul e putin cam prea ciocolatos pentru mine, dar sotul meu l-a mancat cu mult drag :) Cel mai bine ar fi sa il acompaniati cu putina frisca dulce.

Mucenici

In Prajituri la 7 Mar 2010

Din cantitatea asta de faina ies  muuuulti mucenici. Se face mai intai maiaua din drojdie + 1 lingurita zaha+ 50 ml lapte caldut (ai grija sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste). Se lasa 15 minute. In laptele caldut topeste zaharul si sarea. Cerne faina...

Mini tarte cu ciocolata

In Prajituri la 7 Mar 2010

Cum se face crusta: Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am...

Prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 16 Feb 2010

Si acum o citez pe mama: "Blatul are consistenta de tarta. Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana...

Tarta cu mascarpone si piersici

In Prajituri la 8 Feb 2010

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o...

Be My Valentine

In Torturi la 7 Feb 2010

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana cand isi tripleaza volumul (cam 20-25 minute la viteza mare). E bine ca ouale sa fie calde inainte de a le folosi (pot fi tinute 10 minute in coaja, in apa calda). Adauga faina in ploaie si, cu o paleta, amesteca cu grija incepand din mijloc si de jos in...

Bomboane zi si noapte

In Prajituri la 2 Feb 2010

Bomboane "ZI" Topeste la baia de aburi ciocolata. Amesteca cu mixerul laptele praf, zaharul pudra, 50 g nuca cocos, untul, smantana si laptele de cocos, pana se obtine o compozitie cremoasa. Adauga ciocolata topita si amesteca. Pune la rece, sa se intareasca. Cu mana uda fa bilute...

Tort "Noapte instelata"

In Torturi la 30 Ian 2010

Blatul: Bate ouale cu zaharul, pana devin o crema alba. Topeste la baia de aburi untul si ciocolata, amestecand usor sa se omogenizeze. Lasa sa se raceasca si aduga la oua. Adauga faina+ praf de copt (cernute anterior). Coace in cuptorul incalzit anterior, la 180C, pentru 15 minute (sau ii...

Biscotti cu ciocolata si migdale

In Prajituri la 27 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Intr-o tava pune foaie de copt. Bate bine ouale cu zaharul. Adauga faina+cacao + praf de copt+sare, cernute. Adauga ciocolata si migdalele si amesteca cu mana, ca sa nu se sfarme. In tava pune compozitia sub forma a 2 cilindri paraleli, de-a lungul...

Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

In Prajituri la 27 Ian 2010

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes. Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia, zeama si coaja de lamaie si amesteca. Cerne faina printr-o sita impreuna cu praful de...

Tìramisú - reteta originala

In Prajituri la 26 Ian 2010

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pana devin o pasta alba. Eu am facut asta manual, cu telul in forma de para. Adauga mascarpone, cate 1 lingura, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Bate bine albusurile cu un praf de sare. Cu ajutorul unei spatule incorporeaza cu atentie albusurile in...

Afisate 91 - 120 din 128 retete    

Postari recente

publicat la 30.06.2013

Pandispan cu caise

publicat la 12.06.2013

Quiche cu dovlecei si gorgonzola

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Retete preferate
Cordon bleu

Voturi:11

Prajitura cu mure

Voturi:22

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]