Oua de Pasti

de Brindusa in Prajituri, 29 Mar 2010 | 5627 vizualizari

 

Am incercat sa fac ceva in avans ca sa vad cum iese. Bineinteles, reteta poate fi imbunatatita

 

INGREDIENTE

  • 6  jumatati de ou de ciocolata
  • 1 borcan piersici
  • 1 lingura miere
  • 10 g unt
Baza
  • 30 g faina
  • 40 g migdale fara coaja, facute faina
  • 60 g zahar
  • 1 ou mare
  • 40 g unt, topit
  • esenta de vanilie
Crema
  • 1 galbenus
  • 1 lingura (cam 20 g) smantana grasa
  • 1 varf scortisoara
  • 100 ml frisca
  • 1/2 lingurita gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • 15 g zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Pasti:

Mai intai se pregateste baza:

Incalzeste cuptorul la 160 C si pregateste o tava cu 6 forme de briose mici.

Amesteca zaharul cu faina din migdale si adauga oul. Bate cam 3 minute la viteza mare. Adauga faina si untul topit si racit, vanilia la viteza mica. Amesteca doar pana se incorporeaza. Umple formele cam 2/3.

Coace cam 10 minute. Ai grija sa nu se arda.

In timpul asta taie bucatele mici cam 4 jumatati (daca sunt mari) de piersici si, in cratita unde ai topit untul carmelizeaza-le impreuna cu mierea si cele 10 g de unt. Da focul mare, ca sa se evapore toata apa.ai grija sa nu se arda. Lasa la racit.

 

Dupa ce bazele s-au racit, scobeste putin in ele cu ajutorul unui cutit ascutit (vezi poza)

Pentru crema:

Pune gelatina la inmuiat cu putina apa. Incalzeste smantana cu scortisoara. Amesteca galbenusul cu zaharul, pune peste smantana si amesteca continuu, la foc mic, pana ce crema se ingroasa. Ia de pe foc, adauga gelatina si pune tot peste ciocolata alba taiata marunt. Crema e ferbinte si topeste ciocolata.

Amesteca sa se omogenizeze. Cand se raceste crema la temperatura degetului, adauga frisca. Umple bazele.

In jumatatile de ou de ciocolata pune cate o lingurita de piersica caramelizata si umple cu crema. Din restul de piersici taie cerculete, care sa semene cu galbenusul de ou si pune-le la locul lor.

Orneaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

janet 1

30.03.2010, 18:51

Foarte bine arata!Si cred ca si ....delicioase!

mena29 1

30.03.2010, 21:49

mmmm,foarte gustoase cred si foarte prezentabile.Nota10

Bucataras Medi 1

02.04.2010, 23:08

PASTE FERICIT!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1335 puncte

laura_n

1150 puncte

oanapl

1077 puncte

MotanLaOale

1077 puncte

mihaelar63

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ness