Tort cu bezea cruda

de Brindusa in Torturi, 6 Apr 2010 | 6872 vizualizari

 

Acest tort se face cu bezea necoapta, de aceea nu e recomandat copiilor mici si femeilor gravide.

 

INGREDIENTE

Blat
  • 3 oua, separate
  • 90 g zahar pudra
  • 30 g faina
  • 30 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crema
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30 g cacao
  • 1/4 lingurita gelatina
  • arome
Bezeaua
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar tos
Glazura
  • 100 g ciocolata amaruie, taiata mic
  • 1 lingura smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bezea cruda:

Se incepe cu blatul:

Incalzeste cuptorul la 180C si pregateste o tava de tort rotunda cu pereti detasabili (si o cratita e buna). Pune hartie de copt si unge-o cu unt.

Bate albusurile spuma tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul pana ce se albesc. Adauga faina, cacao, praf de copt (cernute in prealabil) si la sfarsit usor albusurile. Toarna in forma si coace pana blatul e facut. Va rezulta un blat nu foarte inalt.

Crema:

Inmoaie gelatina in putina apa. La baia de aburi amesteca untul, zaharul, galbenusurile pana ce crema se intareste. Adauga cacaoa si omogenizeaza bine. Ia de pe foc si adauga gelatina si aromele. Omogenizeaza si lasa la racit. Cand s-a racit bine pune peste blat. Da la rece ca sa se intareasca bine.

Bezeaua

Bate albusurile tare, apoi adauga cate o lingura de zahar, batand bine dupa fiecare adaugare. In final trebuie sa rezulte o textura cremoasa si lucioasa (vezi in poza, unde am bezeaua de la 6 albusuri). Intinde cu grija bezeaua peste crema, in strat gros. Da la rece 15 minute.

Glazura

Topeste ciocolata la baia de aburi, adauga smantana. Amesteca bine. Toarna peste bezea dupa ce s-a racit putin.

TIPS-URI

1

imi pare rau, dar nu am poza cu sectiune din tort

2

incepe sa faci bezeaua abia dupa ce ai pus crema pe tort. Daca o faci inainte si o lasi in asteptare in frigider, nu mai are aceeasi consistenta, se lasa.

3

pastreaza tortul num ai la rece. Daca il lasi in loc calduros, bezeaua se topeste si curge

4

acest tort se poate face si ca o prajitura, in tava (in acest caz faci portie dubla). De fapt eu asa am reteta si se numeste "Negri cu camasi albe"

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bezea cruda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide