Mini tarte cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 7 Mar 2010 | 5974 vizualizari

 

La muti ani tuturor cioco- addicted si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • Crusta
  •  500 g faina 000
  • 200 g unt rece, taiat bucatele
  • 200 g zahar pudra (al meu a fost vanilat)
  • 4 galbenusuri ou
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de lapte rece.
  • esenta de vanilie
Umplutura
  • 150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua+ 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri
  • 3 linguri de miere
  • coaja de la o portocala.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciocolata:

Cum se face crusta:

Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.

Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea doua suluri lungi si mai subtiri, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider 1 ora.

Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta).

Feliile le-am aranjat pe fundul formelor de minitarta si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tartele la congelator pentru 1/2 de ora.

In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tartele in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori, apoi am pus o bucata de hartie pergament si le-am umplut cu boabe e fasole. Le-am copt asa 10 minut, apoi am scos boabele si hartia si am mai lasat la cuptor 5 minute. (Daca focul e prea tare si tartele se coloreaza prea mult, da focul putin mai incet)

Am scos tartele din cuptor si le-am umplut.

In timp ce aluatul e in cuptor, am facut umplutura.

Intr-un castron maricel am pus ciocolata si am topit-o la baia de aburi. Am adaugat cutia de mascarpone si cacao si am amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Am dat jos de pe foc.

Intr-un castron am batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa. Am adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Am adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, am omogenizat si am umplut tartele. 

Am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.

Cand s-au racit am trecut un cutit ascutit pe marginea fiecarei tarte si le-am scos foarte usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

07.03.2010, 21:07

multumim de cadou!foarte aratoase!

ionela2682 1

11.03.2010, 14:58

maxim de furculite de la mine! tare asi vrea si eu niste boluri ca ale tale!

adry88 1

03.06.2011, 21:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera