Be My Valentine

de Brindusa in Torturi, 7 Feb 2010 | 5942 vizualizari

 

De la inceput vreau sa fie clar: NU SARBATORESC VALENTINE's DAY
Mi se pare o sarbatoare care, intrata destul de recent la noi, nu rezoneaza cu sufletul meu.
Si, totusi, imi plac tortuletele in forma de inimioara. Asa ca, am facut si eu unul, foarte simplu si rapid.

 

INGREDIENTE

  • Blatul e simplu, de pandispan
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina (cernuta)
  • 1 praf sare

Glazura

  • 100 g ciocolata (cu lapte, neagra, de care vrei), taiata marunt
  • 60 ml smantana grasa (20% e buna)

Siropul

  • 1 lingura zahar pudra
  • 50 ml coniac (sau ceva cu tarie)
  • zeama de la o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Be My Valentine:

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana cand isi tripleaza volumul (cam 20-25 minute la viteza mare). E bine ca ouale sa fie calde inainte de a le folosi (pot fi tinute 10 minute in coaja, in apa calda). Adauga faina in ploaie si, cu o paleta, amesteca cu grija incepand din mijloc si de jos in sus, invartind castronul.

Pune compozitia in tava sub forma de inima (unsa cu unt). Coace blatul in cuptorul incalzit, la 180C  pentru 20 minute. Lasa la racit in tava. Cand blatul s-a desprins de pe peretii tavii scoate-l si lasa-l sa se raceasca complet pe un gratar.

Blatul, fiind facut doar din 4 oua nu creste inalt. Niveleaza-l taind cu un cutit un capac subtire deasupra.

Amesteca ingredientele siropului si stropeste cu el blatul.

Pentru glazura incalzeste smantana usor (sa nu fiarba), pune ciocolata si amesteca sa se topeasca. Daca nu se topeste, mai pune putin pe foc. Lasa sa se raceasca putin (sa se intareasaca) si unge blatul cu ea.

Daca blatul e prea inalt si poate fi taiat in doua, fa o cantitate dubla de glazura si pune o parte intre blaturi.

Orneaza dupa cum iti place. Eu am topit putina ciocolata alba in putina smantana si, cu o punga taiata mic am scris pe tort.

Sa fiti iubiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Be My Valentine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Rocsi 1

08.02.2010, 18:19

o sa imi caut si eu ..acu pui hartie de copt si nu se mai lipeste de nimic oricum...da multumesc cory da cred k gasesc si pe aici..

valentinalaur 1

11.02.2010, 21:54

Foarte frumos!!!

abstract01 1

18.12.2013, 17:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel