Prajitura "Mai mult lunga decat lata"

de Brindusa in Prajituri, 25 Apr 2010 | 11059 vizualizari

 

Cand am facut prajitura asta, n-avea nume. Asa ca l-am rugat pe sotul meu s-o boteze. El s-a uitat luung la cum arata si i-a pus numele de mai sus :D. Bineinteles s-a gandit la forma prajiturii.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina 000, cernuta
  • 50 g cacao, cernuta
  • 150 g unt gras, topit si racit
  • 2 portocale, coja rasa si zeama

Crema

  • zeama de la o portocala (cam 3-4 linguri)
  • 350 g zahar pudra
  • 60 g zahar tos
  • 130 g unt gras, moale si taiat cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o portocala

Cacao si coaja de portocala pentru ornat.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Mai mult lunga decat lata":

Blatul

Unge cu unt o tava mica ( cam 30/40 cm).

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Bate albusurile spuma foarte bine (cu mixerul), apoi adauga zaharul si bate din nou. Adauga zeama de portocale cate putin si bate sa se incorporeze. Spuma nu trebuie sa se lase. Adauga galbenusul si untul. Bate de 4-5 ori. Adauga faina si cacaoa si amesteca incet, cu telul, prin rasturnare, dar nu prea mult ca sa nu se lase. Pune compozitia in tava, niveleaza usor ca sa aibe aceeasi inaltime peste tot si coace cca 30 minute. Lasa la racit putin in tava, dupa care raceste pe un gratar. Taie in doua, pe lungime.

Crema

Bate bine oul si zaharul pudra, pana ce acesta se topeste si amestecul se albeste si se umfla.

Fierbe cam un minut sucul de portocala cu zaharul tos, pana ce zaharul se topeste. Lasa sa se racoreasca putin si, asa cald, toarna-l in fir subtire peste amestecul cu ou, batand incontinuu. Crema se va intari. Adauga untul si coaja de portocala si bate pana se omogenizeaza. Da la rece ca sa se intareasca crema.

Ca sa montezi prajitura, pune putina crema intre cele doua blaturi, iar cu restul unge prajitura pe toate partile. Presara putina cacao si coaja rasa de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Mai mult lunga decat lata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert baigli cu branza dulce