Prajitura "Mai mult lunga decat lata"

de Brindusa in Prajituri, 25 Apr 2010 | 11002 vizualizari

 

Cand am facut prajitura asta, n-avea nume. Asa ca l-am rugat pe sotul meu s-o boteze. El s-a uitat luung la cum arata si i-a pus numele de mai sus :D. Bineinteles s-a gandit la forma prajiturii.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina 000, cernuta
  • 50 g cacao, cernuta
  • 150 g unt gras, topit si racit
  • 2 portocale, coja rasa si zeama

Crema

  • zeama de la o portocala (cam 3-4 linguri)
  • 350 g zahar pudra
  • 60 g zahar tos
  • 130 g unt gras, moale si taiat cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o portocala

Cacao si coaja de portocala pentru ornat.

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Mai mult lunga decat lata":

Blatul

Unge cu unt o tava mica ( cam 30/40 cm).

Incalzeste cuptorul la 180 C.

Bate albusurile spuma foarte bine (cu mixerul), apoi adauga zaharul si bate din nou. Adauga zeama de portocale cate putin si bate sa se incorporeze. Spuma nu trebuie sa se lase. Adauga galbenusul si untul. Bate de 4-5 ori. Adauga faina si cacaoa si amesteca incet, cu telul, prin rasturnare, dar nu prea mult ca sa nu se lase. Pune compozitia in tava, niveleaza usor ca sa aibe aceeasi inaltime peste tot si coace cca 30 minute. Lasa la racit putin in tava, dupa care raceste pe un gratar. Taie in doua, pe lungime.

Crema

Bate bine oul si zaharul pudra, pana ce acesta se topeste si amestecul se albeste si se umfla.

Fierbe cam un minut sucul de portocala cu zaharul tos, pana ce zaharul se topeste. Lasa sa se racoreasca putin si, asa cald, toarna-l in fir subtire peste amestecul cu ou, batand incontinuu. Crema se va intari. Adauga untul si coaja de portocala si bate pana se omogenizeaza. Da la rece ca sa se intareasca crema.

Ca sa montezi prajitura, pune putina crema intre cele doua blaturi, iar cu restul unge prajitura pe toate partile. Presara putina cacao si coaja rasa de portocala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Mai mult lunga decat lata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici