Ghoriba cu migdale

de Brindusa in Prajituri, 24 Apr 2010 | 5014 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g migdale fara coaja
  • 250 g faina 000
  • 250 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 15 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • coaja de la o lamaie
  • zahar pudra, pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghoriba cu migdale:

Toaca migdalele cu blenderul vertical, pana ajung ca o pasta. Daca nu reusesti (la mine se fac ca o faina, nu ca o pasta), pune putin lapte/apa.

Incalzeste cuptorul la 175 C.

Bate ouale cu zaharul cateva minute, pana devin albe si se umfla. Adauga untul, esenta si coaja de lamaie. Amesteca putin. Adauga pasta de migdale si faina. Amesteca ca sa se formeze o coca.

Unge-ti mainile cu putin ulei si formeaza bile din coca, pe care le pui in tava cu hartie de copt. Aplatizeaza putin fursecurile si presara-le cu zahar pudra.

Coace 15- 20 minute (sau pana se auresc putin) nu mai mult, pentru ca altfel se usuca prea mult si devin prea tari.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghoriba cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

silvi0ara 1

25.04.2010, 11:09

Tare bune fursecurile cu migdale.

Rocsi 1

25.04.2010, 11:23

foarte bune

adry88 1

08.05.2011, 16:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura desteapta cu vanilie