AnyCostescu

1

Bucataras
incepator

suceava

Bucataras din 14.08.2012

RETETE207
PRIETENI244
Retete

Cuburi delicioase cu branza

In Prajituri la 29 Iul 2014

Pentru blat: Amestecam oul cu zaharul m adaugam untul , laptele, faina cernuta cu praful de copt si macul.. Omegenizam , si rasturnam amestecul intr-o tava unsa cu unt. Punem tava in cuptorul incins pentru 5 minute. Pentru crema de branza: Amestecam toate ingredientele . Zahar puneti in...

Ciorba de porc cu paste

In Ciorbe la 29 Iul 2014

Carnea se spala, se taie cubulete si o punem la calit in putin ulei. O lasam circa 5 minute apoi adaugam apa, sare, foile de dafin si lasam sa fiarba , legumele se curata, se spala si se toaca dupa preferinta. Le punem la calit pana se inmoaie putin. Eu am adaugat o lingura de usturoi granulat...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 29 Iul 2014

Batem ouale intregi cu sarea, zaharul brun si zaharul vanilat. Untul il topim si il lasam putin sa se raceasca. Il adaugam peste oua si omogenizam. Radem coaja lamaiei apoi ii stoarcem sucul si amestecam cu compozitia de mai sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. tapetam o tava...

Chec cu morcovi

In Dulciuri la 14 Iul 2014

Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala. Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase. Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o...

Clafoutis cu visine

In Dulciuri la 9 Iul 2014

Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta, faina si laptele. Trebuie sa rezulte o compozitie ca cea de clatite. Ungem o tava cu unt , punem visinele (fara samburi) ,apoi turnam compozitia, Dam tava in cuptorul incins in prealabil si coacem prajitura la foc...

Placinte cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 9 Iul 2014

Pentru aluat: Drojdia se pune la crescut in putina apa , dupa care amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat compact. Se lasa la crescut minim o ora. Pentru umplutura : Punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine. La sfarsit adaugam stafidele....

Ciorba de peste

In Ciorbe la 9 Iul 2014

Legumele se curata si se toaca dupa preferinta. Se pun la calit pentru circa 5 minute la foc mic. Intr-o oala de 2 litri punem legumele si completam cu apa. Lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam pestele taiat cubulete si mai lasam sa fiarba 10 minute..nu mai mult pentru ca pestele...

Moelleux au chocolat

In Prajituri la 9 Iul 2014

Ciocolata si untul se taie bucatele si se topesc . Intr-un bol amestecam faina, zaharul si galbenusurile de ou. Adaugam ciocolata si untul si omogenizam. Albusurirle le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozitia de mai sus. Punem compozitia rezultata intr-o...

Prajitura rapida cu fructe de padure

In Prajituri la 6 Mai 2014

Fructele de padure se pun intr-o cratita cu 50 g zahar. Se lasa sa fiarba 5 minute impreuna. Se pun la racit. Frisca o batem cu zaaharul ramas . Adaugam fructele de padure. Cafeaua se amesteca cu romul. Intr-o tava puenm cate un rand de piscoturi , pe care le-am inmuiat inainte in cafea,...

Peste Novac in sos de legume

In Peste la 6 Mai 2014

Legumele se curata si se taie dupa placul fiecaruia. Eu am taiat morcovul batoane, dovlecelul felii, ardeiul gras julien, iar ceapa cuburi. Se calesc toate legumele la foc mic in putin ulei pana se inmoaie. In acest timp taiem pestele cuburi mai mari si il prajim cate 2 minute pe fiecare...

Caneloni cu pui si ghebe

In Cannelloni la 5 Mai 2014

Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu ochiuri mici. Tijele de telina se taie cubulete. Intr-un vas amestecam legumele, cu ghebele, carnea tocata, usturoi pisat ,sare si piper dupa gust. Pentru sos , topim untul intr-o cratita, adaugam in ploaie...

Clatite de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Cartofii si morcovul se curata si se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. ceapa se curata de coaja si se toaca marunt. Se adauga peste cartofi. Punem oul , sare, piper, patrujel tocat, usturoiul granulat si amestecam bine. La sfarsit incorporam faina. Intr-o tigaie punem un strop de...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

Spanacul se spala, se taie fasii si se pune la calit in putin ulei. Ouale le batem cu laptele, cascavalul si faina. Punem compozitia rezultata peste spanac si lasam la foc mic circa 3-4 minute, dupa care o intoarcem pe partea cealalta si lasam inca 3-4 minute, Este o minunatie de...

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 29 Mar 2014

Am framantat un aluat din faina, untul taiat bucatele, oul, zaharul si sare, pe care l-am dat la rece pentru minim o ora. Frisca lichida se pune intr-o cratita cu laptele si ciocolata rupta bucatele. Se tina la foc mic pana ciocolata se topeste (nu trebiuie sa fiarba). Se ia cratita de pe foc...

Piroste rusesti

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2014

Intr-un vas punem faina> facem o gropita in mijloc si punem drojdia pe care am sfaramat-o cu mana.  Adaugam untul, zaharul si laptele caldut.  Lasam 5 minute sa se desfaca drojdia, apoi framantam un aluat elastic si usor de modelat. Lasam la crescut o ora. In acest timp...

Tarta cu lamaie

In Dulciuri la 26 Mar 2014

Pentru aluat : Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei! Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore. Incingeti cuptorul....

Budinca de paste

In Paste la 26 Mar 2014

Intr-un vas batem ouale cu putina sare. Adaugam ricotta si amestecam bine. Incorporam pastele, mai adaugalm putina sare si piper. Rasturnam totul intr-o tava in care am pus o hartie de copt. Deasupra punem buctele mici de cascaval. Dam la cuptor la foc mediu pt circa 20-25 minute....

Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

In Pui la 26 Mar 2014

Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori. Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita. Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori. Ceapa se curata si...

Placinta cu iaurt

In Dulciuri la 5 Mar 2014

Intr-un vas amestecam ouale cu iaurtul, zaharul si grisul. Se pot adauga diverse arome dupa placul fiecaruia. Foile se impart in 4. Punem un rand de foi intr-un vas yena, le ungem cu ulei , peste ele punem o parte din compozitie , foi unse cu ulei, crema, iar foi si crema iar deasupra foile...

Supa crema de legume

In Supe la 25 Feb 2014

Legumele se curata , se spala si se taie bucati. Se pun la fiert intr-o oala cu apa impreuna cu un cub de knor. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama (zeama nu se arunca) si se mixeaza cu blenderul. Adaugam piper si sare dupa gust, chimionul si vanilia. Daca supa e prea groasa mai punem...

Mancare de varza murata cu sorici si carnati

In Mancaruri cu carne la 25 Feb 2014

Legumele se curata, se spala si se taie cuburi. Le calim impreuna circa 5 minute. Adaugam soricii taiati fasii si carnatul taiat felii. Varza se spala in mai multe ape si se scurge bine. Se taie marunt si o punem peste legume ,sorici si carnati. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba pana...

Placinta cu legume si carne

In Mancaruri cu carne la 23 Ian 2014

Mai intai facem umplutura:  Legumele le curatam si le tocam cubulete. Le calim impreuna ,aproximativ 5 minute, apoi le amestecam cu carnea tocata, usturoiul pisat, sare, piper, si patrunjel tocat. Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic si...

Turte cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2013

Faina, drojdia, sare, oul si smantana se pun toate intr-un bol impreuna cu apa calduta si se framanta un aluat molicel dar nelipicios. Daca este nevoie adaugati apa. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa la crescut pentru ce putin 30 minute. Dupa ce a crescut se ia cate o bucata de aluat...

Capellini cu sos de smantana si praz

In Paste la 17 Dec 2013

Punem pe foc o oala cu apa si o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le lasam circa 5 minute. Prazul se taie bucatele si se pune la calit. Se adauga kaizerul taiat bucati si se calesc impreuna pentru circa 5 minute. Se condimenteaza cu sare ,piper si usturoi . Peste...

Rulada de porc cu ardei gras si dovlecel

In Porc la 27 Noi 2013

Carnea de porc se spala, si se pune pe un tocator. Se pune o folie peste si se bate usor cu ciocanul de snitele. Dupa ce am batut carnea o taiem in 2 bucati. Ardeiul gras si dovlecelul se taie fasii. Pe fiecare bucata de carne se pun fasii de ardei si dovlecel, se sareaza, se pipereaza si...

Prajitura cu crema de zmeura

In Prajituri la 19 Noi 2013

Pt blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, cacao, esenta, faina si praful de copt. Se amesteca bine.Peste aceasca compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu grija cu o spatula. Se pune compozitia intr-o tava...

Pariziene cu fructe

In Dulciuri la 13 Noi 2013

Fructele se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun la calit cu 2 linguri de ulei, zahar si scortisoara. Se lasa pe foc pana scade toata zeama.  Pentru aluat amestecam toate ingredientele si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Se fac mingiute mici de aluat, se intind cu...

Cosulete de jambon cu ou

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2013

Simplu, rapid, gustos, perfect pentru micul dejun dar si pentru un pranz delicios :) iar alaturi de o salata buna sau muraturi e absolut divin as putea zice :)  Se pune cate o felie de jambon in fiecare forma de briose, se sparge cate un ou pentru fiecare forma si se presara busuoioc...

Ciocolata de casa cu caise confiate

In Prajituri la 13 Noi 2013

Apa si zaharul se pun pe foc intr-un ceaun de tuci. Se lasa 5 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste complet. Luam ceaunul de pe foc si adaugam esenta de vanilie, caisele confiate si lapte praf putin cate putin. Intr-o tava se intinde...

Briose motzate :)

In Prajituri la 13 Noi 2013

Intr-un vas amestecam ingredientele uscate ( faina, praf de copt, bicarbonat, sare, cacao). In alt vas punem ouale si le batem bine cu zaharul, adaugam uleiul, iaurtul apoi ingredientele uscate.. Omogenizam bine si umplem formele de briose cu acest aluat. se coc in cuptorul incins 12-15...

Afisate 31 - 60 din 207 retete    

Postari recente

publicat la 10.12.2014

Ciorbita de oaie cu legume

publicat la 10.12.2014

Covrigi cu telemea

publicat la 10.12.2014

Placinta cu carne de pui

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Retete preferate
Quiche

Voturi:44

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]