Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui

de AnyCostescu in Pui, 26 Mar 2014 | 3662 vizualizari

 

MINUNATE!!! Incercati cu incredere >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 legatura spanac
  • 1mana ghebe
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 250 g orez
  • 500 g carne tocata de pui (eu am luat gata marinata)
  • 1 cesaca ulei
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui:

Varza se pune la dezacrit in apa rece , cu cateva ore inainte de a face sarmalele.Se mai schimba apa de cateva ori.

Frunzele de spanac se spala bine si se pun la oparit circa 2 minute in apa clocotita.

Ghebele se spala bine si se pun la fiert . Schimbam apa de 3-4 ori.

Ceapa se curata si se toaca. Se pune la calit in ulei> Adaugam morcovii curatati si razuiti . Calim circa 5 minute si lasam sa se raceasca . 

Intr-un vas incapator punem spanacul pe care l-am tocat marunt , ghebele maruntite la robot (merg si la blenderul vertical), ceapa si morocvul, carnea tocata, orezul ,bulion,  sare si piper. Amestecam bine ! De preferat cu mana ca sa se amestece bine toate ingredientele. 

Cu aceasta umplutura , umplem fiecare frunza de varza ( pe care am portionat-o inainte).

Pe fundul unei oale mari punem resturile de la varza , apoi asezam sarmalele. Acoperim cu apa si le fierbem circa 1 ora jumatate (depinde cat de tare e varza)

Eu am servit sarmalele cu un sos de smantana cu hrean . 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu spanac, ghebe si carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post