Chec cu morcovi

de AnyCostescu in Dulciuri, 14 Iul 2014 | 3602 vizualizari

 

O minunatie de prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi razuiti
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 75 g ulei
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • jumatate de plic praf de copt
  • pentru glazura:
  • 1 albus
  • 200 g zahar pudra,
  • 1 lingura suc de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu morcovi:

Radem coaja portocalei , apoi o stoarcem. Punem morcovii in sucul de portocale, adaugam zaharul vanilat si coaja de portocala.

Batem ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adaugam uleiul, scortisoara, faina cernuta si praful de copt si amestecam bine. La sfarsit adaugam morcovii. Ungem o tava cu unt si turnam compozitia. Coacem checul la foc mediu pentru circa 30 minute( probam cu o scobitoare)   Dupa ce s-a compt checul ,il lasam la racit. In acest timp facem glazura : Batem usor albusul cu sucul de portocale. Adaugam zaharul pudra putin cate putin. CU glazura obtinuta , imbracam checul, apoi lasam sa se usuce aproximativ 10 minute, dupa care dam atacul :)):)) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu morcovi pentru iepuras