Pentru aluat :
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!
Punem faina intr-un vas, adaugam sarea ,zaharul si untul taiat bucatele si se framanta pana se obtine o coca compacta. Punem aluatul in folie alimentara si lasam la frigider minim 2 ore.
Incingeti cuptorul.
Dupa ce acest timp intindeti aluatul in tava in care veti face tarta si intepati-l cu furculita. Coaceti-l in cuptor pentru circa 10-12 minute la temperatura medie.
Umplutura o facem in felul urmator:
Radeti coaja celor 4 lamai, apoi stoarceti sucul lor. Puneti sucul intr-o craticioara si puneti-l pe aragaz. trebuie sa ajunga la punctul de fierbere.
Ouale se bat cu zaharul , coaja de lamaie si amidonul. Puneti acest amestec peste sucul de lamaie si lasati sa fiarba totul circa 2 -3 minute. Amestecati continuu cu un tel.
Luati craticioara de pe foc si adaugati untul.
Punem aceasta umplutura peste aluatul de tarta si dam la rece minim 1 ora.
E delicioasa!!