publicat la 17.04.2022
publicat la 15.02.2022
publicat la 14.02.2022
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu branza dulce, fara coacere
Amestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de caise Punem tava in frigider pana pregatim umplutura. Batem frisca, adaugam zaharul, branza si zeama...
Pasta al limone
Punem pastele la fiert si urmam indicatiile de la pachet. Intre timp, punem uleiul de masline, usturoiul feliat, fulgi de chili intr-o cratita si punem pe foc mic. Le prajim pentru cateva minute, apoi adaugam pastele fiarte (al dente). Adaugam untul, zeama si zestul lamaii si asezonam cu sare...
Quesadilla vegetariana
Incingem ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiat in cubulete. Prajim pentru cateva minute, presarim cu chimion si ardei iute, adaugam sare si piper. Cand legumele se inmoaie si au culoare aurii, le introducem int-o oala. Adaugam conserva de fasole neagra si cascavalul taiat...
Guacamole
Adaugam ceapa tocata intr-un bol si amestecam cu zeama de lamaie si sare. Punem la o parte, in timp ce preparam restul ingredientelor. Taiem rosiile in doua, scobim miezul si taiem cubulete. Scoatem pulpa de avocado cu o lingurita. Adaugam cubuletele de rosii si avocado la ceapa si le zdrobim cu...
Desert bomboane Zserbo
Intr-un bol adaugam biscuitii si nucile macinate. Adaugam gem de caise si magiun de prune si amestecam bine, Formam bilute avand in mijloc o visine. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam o lingura de ulei. Amestecam bine, apoi luam cate o biluta si invelim in ciocolata....
Desert Syrniki - Clatite rusesti cu branza dulce
Amestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o lingura din amestecul de branza dulce si punem in farfuria cu faina. Presarim faina deasupra si...
Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)
Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si cele 2 linguri de faina si amestecam bine. Cand orezul este fiert, luam putin din supa cu un polonic,...
Clatite americane sarate by Jamie Oliver
Adaugam laptele, faina, oua, praful de copt si sarea intr-un bol,si amestecam bine. Ungem cratita cu putin ulei si punem la incins pe foc mediu. Adaugam cate o lingurita din compozitie. Adaugam umplutura dupa gust (felii de cascaval, ceapa verde, salam) si asezam inca un strat din compozitie....
Conopida cu oua si patrunjel
Spalam conopida si desfacem in buchetele. Fierbem in apa sarata circa 15-20 minute. Cand conopida devine moale, scurgem apa. Intre timp incem 3 linguri de ulei intr-o tigaie mai mare si adaugam ceapa maruntita. Adaugam conopida fiarta si prajim pentru cateva minute. Asezonam cu sare, piper si...
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam bine. Cand simtim aroma ghimbirului, adaugam morcovii si catofii. Adaugam apa cat sa le acopere si...
Supa crema de napi
Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele. Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in...
Desert fursecuri cu banane si fulgi de ovaz
Incingem cuptorul la 180 de grade C. Amestecam ovazul, bananele, praful de copt si sare cu ajutorul unui blender. Adaugam untul topit, mierea, scortisoara si oule. Omogenizam bine, apoi lasam pentru 10 minute sa odihneasca. Cu o lingura, luam o bucatica din aluat, formam bilute si le asezam...
Somon la cuptor en papillote
Incingem cuptorul la 180 de grade C. Spalam cartofii si punem la fiert in apa sarata. Pregatim sosul, maruntim patrunjelul, zdrobim usturoiul adaugam sare, piper si ulei de masline si amestecam bine. Luam o bucata de hartie de copt, dimensiunea trebuie sa fie de 2X a felii de somon....
Aperitiv tarta cu dulceata de ceapa rosie si brie
In primul rand pregatim aluatul, amestecam faina, untul, sarea si oule. Nu trebuie sa framantam mult, trebuie sa formam o biluta. Introducem in frigider pe o ora sau de preferat peste o noapte. Curatam ceapa si taiem in rondele. Topim 80 gr unt intr-o tigaie, introducem ceapa, si calim pe foc...
Desert prajitura de ciocolata amaruie si sfecla rosie
Preincalzim cuptorul. In primul rand topim ciocolata intr-un bol peste baie de aburi. Curatam sfecla si razuim pe gaura mare a razatoarei. Separam oule, adaugam galbenusurile la sfecla si albusurile le punem intr-un bol separat. La sfecla mai adaugam parful de copt, praful de cacao,...
Paste cu varza calita
In primul rand, razuim varza pe gaura mare a razatoarei. Presaram cu sare si lasam 15 minute sa stea. Stoarcem varza de apa lasata. Incingem ulei intr-o tigaie, introducem varza si calim pentru 20-25 minute. Intre timp, fierbem pastele in multa apa sarata. Cand aproape este gata varza,...
Varza rosie calita cu otet balsamic
Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie. Introducem unt in tigaie si chimen. Adaugam varza taiata in fasii subtiri, mere taiata in cubulete,...
Aperitiv Quiche Lorraine
In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Curatam si taiem rondele prazul, sunca in cubulete. Fara...
Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor
In primul rand, trebuie sa spalam sfecla, cu o furcutlita facem cateva gauri si le asezam pe o tava. Fara a se curata cateii de usturoi, ii asezam pe o bucatica de folie de aluminiu, turnam putin ulei de maslina pe deasupra, presarim cu sare si inchidem. In primul rand, introducem in cuptor...
Paine irlandeza
Amestecam bine faina, sarea cu bicarbonatul de sodiu. Adaugam chefirul si cu o lingura, amestecam bine pana se omogenizeaza. Nu trebuie dospit. Introducem amestecul intr-un vas termorezistent cu capac. Taiem o cruce mare in paina si acoperim cu un capac, apoi introducem in cuptorul bine...
Salata de mei cu ton
Clatim bine meiul si il fierbem in apa clocotita, pentru 15-20 minute. Curatam morcovii si broccoli, le taiem in bucatele mici. Le introducem intr-o tava, adaugam putin ulei si condimentam, apoi le amestecam bine si introducem in cuptorul bine incins. Strecuram bine meiul si introducem...
Supa crema aromata de morcovi
Curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o oala, punem ceapa si ghimbirul si prajim pentru cateva minute. Adaugam condimentele. Curatam morcovii, le taiem rondele si introducem in oala. Adaugam apa clocotita, cubul de supa de gaina, sare, piper si lasam sa fiarba pentru 20...
Hummus cu sfecla coapta in cuptor
Spalam si curatam sfecla, apoi taiem in cubulete mai mici. Ungem cu ulei o tava in care asezam cubuletele de sfecla, presaram cu sare si rozmarin uscat si introducem in cuptor pentru 20 de minute. Cand sfecla este coapta, lasam sa raceasca. Deschidem conserva de naut si clatim bine cu apa...
Supa crema de ciuperci
Spalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de supa de gaina, condimentele si apa clocotita. Lasam sa fiarba pe foc mic, pana morcovul este...
Desert clatite americane din banane si ovaz
Maruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din amestec. Gatim pe foc, pe ambele parti, pana se rumenesc. Servim cu nuci intregi si sirop de pin.
Spaghete cu crema de spanac si sunca afumata
Curatam ceapa si tocam, ardeiul taiem julienne, sunca taiem fasii subtiri. Punem apa la fiert, adaugam sarea si cand apa este clocotita, adaugam pastele si gatim pentru 10 minute. Intre timp, incingem ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa si usturoiul si prajim pentru cateva secunde. Adaugam...
Piept de pui cu sos de curry si ananas
Spalam carnea si o taiem in cubulete grosute; curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o cratita, introducem ceapa si ghimbirul. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam carnea. Prajim carnea pe ambele parti si adaugam condimentele. Intre timp, punem la fiert orezul....
Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone
In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat. Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt. Adaugam...
Rulada de vinete
Spalam si curatam vinetele, apoi le taiem in felii subtiri. Presaram cu sare si le introducem intr-o tigaie cu ulei incins. Nu trebuie sa folosim mult ulei in acest caz. Prajim feliile de vinete pana se rumenesc, apoi le scoatem pe o farfurie, acoperita cu prosop de bucatarie. Intre timp,...
Salata de sfecla coapta
Spalam sfeclele si le invelim in folie de aluminiu una cate una. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor, pentru 30-40 de minute. Intre timp, taiem telemeaua in cubulete, spalam salata. Intr-o tigaie bine incinsa, turnam nucile si le prajim pana se rumenesc putin. Cand sfecla este...