Incingem cuptorul la 180 de grade C.
Spalam cartofii si punem la fiert in apa sarata.
Pregatim sosul, maruntim patrunjelul, zdrobim usturoiul adaugam sare, piper si ulei de masline si amestecam bine.
Luam o bucata de hartie de copt, dimensiunea trebuie sa fie de 2X a felii de somon.
Ungem hartia cu ulei, taiem lamaiul rondele si le asezam pe hartie de copt. Ungem bucatile de somon pe ambele parti si le asezam pe patul de lamaie.
Pliam hartia peste somonul si rasucim marginile formand o punguta. Le asezam pe o tava si introducem in cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp strecuram cartofii, le asezam pe o tava unsa cu ulei. Cu o furculita, ii presam pana la jumatate, presaramm cu sare si piper, turnam putin ulei de masline peste ele si introducem tava in cuptor.
Servim somonul cu cartofii rumeniti.
1
in loc de ulei de masline, putem folosi unt