Delicii de Paste
In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat.
Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul.
Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt.
Adaugam treptat amestecul de faina - mac, amestecand continuu cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava unsa si presarata cu faina.
Introducem tava in cuptorul bine incins si lasam timp de 30 de minute. Cand s-a rumenit suprafata blatului, introducem o scobitoare in blat, ca sa verificam daca e copt.
Intre timp, amestecam praful de budinca cu 3 linguri de zahar, treptat introducem si sucul de visine si punem pe foc mic. Amestecam continuu pana devine cremoasa, introducem visinele fara samburi si lasam sa raceasca.
Batem frisca lichida si adaugam mascarpone treptat, apoi cu o lingura, amestecam bine.
Cand blatul s-a racit, il taiem in jumatate.
Pe un platou, asezam primul blat, ungem cu compozitia de frisca, apoi cu in strat de budinca de visine, apoi iarasi un strat de frisca. Asezam cu grija, pe cel de al doilea blat si ungem deasupra tortului cu compozitia de frisca ramasa.
Decoram tortul cu bucati de visine.
1
Cantitatile sunt pentru o tava rotunda de 24 cm.
2
In loc de mascarpone, se poate folosi si smantana groasa, strecurata timp de cateva ore.