Aperitiv Quiche Lorraine

de Anett in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2017 | 3433 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 ou
  • 1 lingurita oregano
  • 2 praz
  • 350 gr sunca afumata
  • 250 smantana de gatit
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Quiche Lorraine:

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Curatam si taiem rondele prazul, sunca in cubulete.

Fara a se adauga ulei, prajim sunca, apoi adaugam prazul. Daca sunca este sarata, trebuie sa avem grija sa nu mai adaugam sare in plus. Prajim pentru cateva minute, apoi scoatem de pe foc.

Intre timp, luam aluatul si punem intr-o forma de tarta. Introducem in cuptorul bine incins pentru 20 de minute. Inainte de a pune in cuptor, facem cateva gauri cu o furculita in aluat.

Scoatem aluatul din cuptor si turnam prazul cu sunca in forma. Amestecam smantana de gatit cu 2 ouo, batem bine si turnam peste umplutura.

Introducem in cuptor pana se rumeneste, circa 15-20 minute.

TIPS-URI

1

ca aluatul sa fie fraged untul trebuie sa fie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute"oua umplute cu pateu si ciuperci"