publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Ţi-am citit astăzi în CD-ul de la retrovizoare că o să te oprească poliţia pentru depăşirea vitezei. Ai mai luat vreo trei amenzi săptămâna asta, de la acelaşi echipaj. Dacă te întreabă ce-ai de gând cu atîtea procese verbale, zi şi tu că le păstrezi pentru tombolă.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert inghetata tiramisu
Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si...
Desert inghetata din avocado si fistic
Curatam avocado de coaja, le taiem felii si le pisam cu ajuorul blenderului sau cu furculita. Adaugam zeama de lamaie, amestecam bine, dupa care adaugam laptele si laptele condensat. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam crema intr-un vas, decoram cu fistic si dam la congelator...
Desert tort cu crema de cirese si ciocolata
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc si adaugam ouale batute, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, uleiul si laptele rece. Amestecam bine cu telul, trebuie sa obtinem o compozitie vascoasa. (ca o smantana)...
Desert tarta rustica cu nutella si cirese
Intr-un bol, cernem faina, adaugam zaharul, sarea,coaja de lamaie si amestecam bine, facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, esenta, oul batut, amestecam, adaugand treptat laptele caldut pana ce rezulta o coca omogena si care nu se lipeste de...
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Aluat -Intr-un bol, adaugam drojdia, o lingurita zahar, o lingura de faina si 50 ml lapte, amestecam bine si lasam sa creasca 10 min. Cernem faina intr-un bol mai mare, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul ramas, laptele caldut, coaja de portocala, esenta si amestecam bine,...
Dulceata de cirese amare
Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii. Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand. Lasam...
Desert placinte cu nuca de cocos
Intr-un bol, frecam galbenusul cu putina sare, adaugand treptat laptele caldut, zaharul, esenta. Intr-un vas, cernem faina, adaugam coaja de portocala, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, amestecul de galbenus; incepem sa framantam aluatul, adaugand treptat...
Desert prajitura cu capsuni si biscuiti
Fructele le spalam si le taiem felii, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam biscuiti rupti bucati, cernem cacaua deasupra. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbensurile mixand bine...
Desert pandispan cu cirese si nuca
Mixam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat, pana ce se topeste zaharul, adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele, amestecam bine si la final, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam ciresele fara samburi, miezul...
Desert inghetata cu ciocolata si mango
Intr-o cratita, punem laptele, zaharul, amidonul, margarina. Amestecam, punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu laptele condensat, mango si ciocolata taiata cubulete. Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam...
Desert inghetata cu fistic
Intr-o cratita, turnam laptele, adaugam zaharul, amidonul, amestecam si punem pe foc, mixand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca. Mixam frisca impreuna cu crema de branza, adaugam esenta de migdale, crema de lapte si fisticul. Turnam...
Desert fursecuri cu ciocolata
Intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, facem o adancitura si adaugam ouale batute, untul moale taiat cubulete, untura, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se dauga ciocolata taiata bucati (care a stat in congelator 20 min). Incepem sa framantam un aluat omogen si putin lipicios,...
Desert inghetata cu menta si zmeura
Intr-o cratita, amestecam galbenusurile cu zaharul, amidonul, adaugand treptat laptele. Punem pe foc, amestecand continuu, pana ce se ingroasa ca o budinca, apoi adaugam margarina, esenta si amestecam pana ce se topeste. Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca. Intre timp,...
Desert tarta cu cirese si nuca de cocos
Aluat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de portocala. Facem o adancitura in mijloc, adaugam praful de copt dizolvat in otet, untul taiat cubulete, untura, ouale batute, esenta. Incepem sa framantam un aluat omogen care nu se lipeste de maini. Invelim in folie si dam la...
Desert prajitura cu bulion
Foi -intr-un bol, batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam bulionul, uleiul, amoniacul stins in zeama de lamaie, vanilia, praful de sare. Omogenizam, dupa care adaugam faina treptat, pana rezulta un aluat omogen si nelipicios; invelim in folie alimentara si dam la frigider 30...
Desert tarta rustica cu piersici si cirese
Aluat -intr-un bol, adaugam faina, sarea, zaharul, coaja de portocala, amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut, ouale batute, untura. Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca este nevoie, adaugam faina sau lapte dupa caz). Acoperim...
Desert terina de clatite cu capsuni
Intr-un vas, adaugam faina, amestecam cu sarea, zaharul, praful de copt, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam ouale batute, laptele, uleiul, esenta de vanilie. Amestecam bine pana devine omogena sa nu aiba cocoloase. Lasam 30 min, dupa care, intr-o tigaie unsa cu putin ulei, rumenim...
Desert chec in 3 culori
Mixam galbenusurile cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire ca la maioneza, esenta de vaanilie, adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine; trebuie sa rezulte o compozitie mai groasa ca smantana. Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam...
Desert reteta de preparare a papanasilor cu amestec de branza
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas, adaugam branza sfaramata, branza de vaci, coaja de portocala, zaharul, bicarbonatul. Ae adauga ouale batute cu esenta de vanilie si un praf de sare, pesmetul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Adaugam treptat faina, pana rezulta...
Clatite cu branza si fructe
Intr-un bol batem ouale cu sare, zaharul, adaugam iaurtul, branza de vaci. Amestecam bine, adaugam esenta, coaja de lamaie si zeama, uleiul, adaugam faina pana rezulta o compozitie mai groasa (decat cel de caltite clasice). Se imparte in 2 si in fiecare adaugam cirese (spalate si fara...
Compot de capsuni
Intr-o cratita adaugam apa, zaharul si punem pe foc sa fiarba pana cand lichidul clocoteste timp de 5 minute. Spalam capsunele si le rupem coditele. Lasam sa se scurga de apa. Le asezam in borcane, adaugam bucati de lamai si o aspirina pisata. Adaugam siropul fierbine, inchidem cu...
Nectar de capsuni
Intr-un vas adaugam capsunele spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A doua zi putem trece totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, ii zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie Punem intr-o oala la...
Desert tort cu clatite si capsuni
Intr-o tava tapetata cu folie alimentara, asezam clatite unse cu nutella si rulate, dam la rece cat pregatim crema. Crema: mixam crema de branza cu zaharul pudra cca. 3 min, adaugam frisca lichida treptat si mixam pana ce rezulta o crema fina. Adaugam in fir subtire gelatina, pregatita conform...
Desert Alba ca zapada fara coacere
Intr-o cratita, amestecam faina cu zaharul, adaugam laptele caldut si galbenusurile. Amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Punem pe foc, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca. Stingem focul, adaugam zeama, coaja rasa de lime, esenta, amestecam bine,...
Desert gris cu lapte
Intr-o cratita, adaugam laptele, zaharul si un praf de sare, punem pe foc si, cand incepe sa fiarba, dam focul la minim. Adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca (cca 10 -15 min). Luam cratita de pe foc, adaugam untul, amestecam pana ce se topeste, si...
Desert gogosi pufoase cu branza
Cernem faina intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in 100 ml lapte caldut, apoi lasam la dospit 5 min, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, coaja de portocal si branza de vaci. Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, la final...
Desert savarine
Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de sare. Amestecam pentru 5 minute cu o paleta. Acoperim cu folie alimentara si lasam la odihnit, 30...
Desert tort cu crema de ananas
Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Turnam usor uleiul, amestecand, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta de rom,...
Desert negresa cu nuci si fructe confiate
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si nutella (racita in prealabil). Amestecam cu o paleta, adaugam faina si praful de copt, amestecand usor cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Turnam...
Desert negresa cu unt de arahide
Intr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam ouale, amestecand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu sarea, praful de copt, bicarbonatul,...