publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Pentru tine, astăzi e (un fel de) ziua cârtiţei. De dimineaţă, scoate puţin capul pe fereastră, adulmecă mirosurile de la vecini şi ia o hotărâre epocală care, desigur, îţi va schimba viaţa: de astăzi, doar omletă!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tort cu trei straturi de ciocolata
Blat -topim untul si il lasam sa se raceasca cat timp vom amesteca ingredientele solide. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, sare, cacaua. Batem oul dupa care il amestecam cu untul racit si adaugam in fir subtire peste ingredientele solide. Adaugam...
Desert prajitura rasturnata cu mere
Merele le spalam, optional le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le punem intr-o cratita, apoi adaugam zaharul si untul. Se pune la foc mic pana scade toata zeama lasata de mere, amestecand din cand in cand; la final, adaugam scortisoara dupa gust. Lasam sa se...
Desert fursecuri cu unt de arahide si ciocolata
Mixam untul la temperatura camerei cu untul de arahide cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam bicarbonatul, praful de copt stins cu zeama de lamaie, mixam la viteza mica pana ce incorporam faina. Adaugam picaturile de...
Desert tort cu crema de banane si struguri
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, esenta si mixam pana ce se omogenizeaza. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam lingura cu lingura, amestecand cu...
Desert chec cu fistic si banane
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie; adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza, adaugam peste albusuri, amestecand cu o paleta cu miscari usoare. Faina o amestecam cu praful de copt, cacao, zaharul...
Desert piersici umplute cu crema
Mixam ouale cu zaharul pana ce devine o compozitie cremoasa si zaharul este topit, adaugam ulei si esenta de vanilie, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam praful de copt si treptat faina, framantam pana ce rezulta un aluat care nu se lipeste de maini si este elastic. Modelam bilute pe...
Desert fursecuri papuci
Mixam untul cu zaharul si sarea, esenta de vanilie, coaja de portocala, adaugam cate 1-2 linguri de apa care am amestecat-o cu otet, 2-3 linguri faina. Mixam bine, alternand apa cu faina pana ce se termina. La final, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....
Desert tavalita de post
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza bine. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu...
Desert mere umplute cu fulgi de ovaz
Intr-un bol adaugam zaharul, nuca macinata, stafidele, fulgii de ovaz, scortisoara, esenta de vanilie, untul taiat cubulete. Curatam merele de cotor, le stropim cu zeama de lamaie, le intepam din loc in loc. Adaugam cate o lingurita de umplutura, le asezam in tava unsa cu unt si dam la...
Desert cornulete de post cu miere
Din toate ingredientele pentru cornulete, formam un aluat pe care il amestecam cu mana intr-un bol. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Scoatem aluatul de la frigider, luam cate putin din el si formam un mic sul sub forma de potcoava pe care il asezam in tava...
Desert invartita cu dovleac si nuca
Intr-un vas cernem faina, adaugam zaharul, sarea; amestecam, facem o adancitura, adaugam smantana amestecata cu ouale, praful de copt stins in otet. Incepem sa framantam un aluat, adaugand treptat apa pana rezulta un aluat omogen si elastic, la final, framantam cu uleiul pana ce se...
Desert placinta cu mere si nuci
Intr-un ceaun topim untul, adaugam merele, zaharul si calim pana ce scade zeama lasata. Luam de pe foc, adaugam ciocolata, scortisoara, esenta dupa gust, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Intr-un bol cernem faina, facem o adancitura, adaugam ouale batute cu zaharul, sarea, drojdia...
Desert tarta cu dovleac si mere
Intr-un ceaun, adaugam untul si dovleacul dat prin razatoare, calim cateva minute, dupa care adaugam merele date prin razatoare, zaharul si calim cateva minute impreuna, la final adaugam esenta de vanilie si lasam sa se raceasca. Intr-un bol cernem faina, adaugam cu zaharul, sarea,...
Desert placinta cu rahat
Intr-un bol cernem faina, o amestecam cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam drojdia dizolvata in putin zer caldut, zeama de lamaie, untura la temperatura camerei. Incem sa framantam, adaugand treptat un aluat elastic, la final adaugam uleiul pe care il incorporam in...
Desert tarta cu branza si nectarine
Cernem 500 g faina intr-un bol, adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie; amestecam, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, galbenusurile, praful de copt, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Amestecam aluatul pana obtinem un aluat nelipicios si nisipos, oprim 2/3 din aluat pe care...
Desert chec cu pere si ciocolata
Perele le curatam de coaja, le taiem cubulete, le stropim cu zeama de lamaie. Mixam untul moale cu zaharul, adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, la final incorporam perele (din care...
Desert placinte cu piersici umplute
Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, oul batut. Incepem sa framantam cu mana adaugand treptat smantana pana obtiem un aluat nelipicios si elastic. Impartim aluatul in 2 bucati pe care le invelim in...
Desert prajitura cu mere si branza
Merele le spalam si dupa preferinta, putem sa le curatam de coaja, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le calim impreuna cu zaharul pana ce se evapora sucul. La final, adaugam scortisoara dupa gust si lasam sa se raceasca bine. Aluat- amestecam faina cu zaharul, praful de sare,...
Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure
Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra. Dam tava la cuptorul incalzit cca. 15 min, pana scade putin lichidul lasat de fructe. Intre...
Desert bucte cu gem de zarzare
Umplutura. Z arzarele congelate le-am fiert cu putin zahar; cand au inceput sa fiarba, am adaugat pastaia de vanilie (taiata pe mijloc), lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care adaugam amidonul desfacut in putina apa, lasam sa fiarba pana ce se ingroasa ca o dulceata. Lasam sa se...
Sirop de struguri
Spalam strugurii si ii alegem bob cu bob, de pe ciorchine. Le asezam intr-o oala cu apa si le punem la fiert sa dea cateva clocote, pana cand boabele se inmoaie. Boabele de struguri le dam prin sita, le pasam cu o lingura, astfel raman doar semintele si pielita in sita. Sucul obtinut se...
Desert chec din albusuri cu fructe confiate
Intr-un bol, adaugam fructele, esenta de rom si putina apa, le lasam sa se hidrateze. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zeama de lamaie si treptat zaharul, mixam pana devine o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul, faina, amestecam cu o spatula pana ce se...
Desert prajitura Carpati
Aluat- mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase,adaugam uleiul,sarea,laptele,coaja si zeama de portocala,amestecam adaugam 1 kg faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, Framantam un aluat omogen si nelipicios,daca este nevoie mai adaugam faina,invelim in folie alimentara si dam la...
Prajitura cu foi si gem de prune
Prunele le scoatem samburi,adaugam zaharul si batonul de scortisoara,punem la fiert pana ce se ingroasa(cca 1 ora la foc mic spre mediu)lasam sa se raceasca foarte bine,scoatem batonul de scortisoara,adaugam nuca macinata Aluat -frecam untul la temperatura camerei cu zaharul,praful de...
Desert rasturnata cu prune
Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara, Dam tava la cuptorul incalzit cca 10. Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de...
Aperitiv rulada de cascaval
Punem la fiert intr-o oala apa si cand incepe sa fiarba adaugam cascavalul cu tot cu ambalaj (pentru siguranta l-am pus intr-o punga care am legat-o bine)cca 20 min sau pana ce cascavalul este moale. Pregatim folie alimentara, taiem ambalajul cascavalului,intindem cascavalul,adaugam cubulete...
Aperitiv rosii umplute
Rosiile le spalam si le stergem cu servetele de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit, decupam interiorul, lasand totusi pe margini pulpa de rosie. Branza telemea o dam prin razatoarea mare,adaugam crema de branza.cascavalul dat prin razatoare,mararul tocat,condimente dupa gust...
Desert placinta cu branza si fulgi de cocos
Fructele confiate le punem intr-un castron, adaugam apa calduta, esenta de rom si lasam sa se hidrateze 1 ora. Intr-un bol, mixam ouale cu praful de sare, zaharul pana ce devine ca o crema, adaugam faina amestecata cu amidonul, praful de copt, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza....
Desert tort cu crema de ciocolata
Blat -intr-un bol, amestecam faina cu zaharul, cacao, zaharul vanilat. Facem o adancitura, adaugam ouale batute cu laptele, uleiul, esenta de rom, bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie. Amestecam bine pana ce se omogenizeaza, adaugam avocado pe care l-am pisat cu...
Desert prajitura cu crema de nectarine
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam 5 linguri de zahar si mixam pana ce se topeste si devine o bezea. Galbenusurile le mixam cu zaharul ramas pana ce se deschide la culoare, adaugam uleiul si laptele, mixam pana ce se incorporeaza. Adaugam cacaua amestecata cu faina si...