Desert inghetata tiramisu

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2017 | 4046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic 3 in 1
  • 200 ml cafea
  • 300 g piscoturi
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata tiramisu:

Galbensurile le mixam cu zaharul pana ce se dizolva, adaugam amidonul, laptele caldut, amestecam bine si punem pe foc pana ce se ingroasa, amestecand continuu cu telul, adaugam esenta, amestecam bine si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele si omogenizam.

Crema de lapte o impartim in 2 vase, in una adaugam 2 linguri cacao si plicul de 3 in 1, amestecam adaugam 1/2 din compozitia de mascarpone si amestecam bine.

Crema de lapte ramasa o amestecam cu crema de mascarpone oprita.

Intr-o caserola, adaugam crema de laptele, crema de cafea, piscoturile rupte si inmuiate in cafea, pudram cu cacao, repetam cu crema pana ce termina, ultimul strat sa fie de piscoturi si cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec frantuzesc