Se curata pulpele si se spala, se pun la fiert in apa cu sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga zarzavatul fara patrunjel, tocate marunt, pasta de tomate, cimbru, foaia de dafin. Cand au fiert se scoate carnea si se adauga borsul.
Galustele-separam galbenusul de albus, batem...
Se curata cartofii si se spala. Se taie in 6, se aseaza in tava, se adauga untul, sunca, mararul, sare dupa gust. Se adauga o cana de apa 200 ml. Se da la cuptor,pana sunt fierti
Se curata de piele si se spala, se taie felii si se bat, se condimenteaza. Se bat ouale cu piper si sare. Se trece...
Se face maiaua din drojdie, margarina, 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa 15min, apoi se pune faina intr-un bol mai mare. Se adauga restul de zahar, sare si esenta de vanilie. Se adauga maiaua si se framanta coca, dupa care se lasa la dospit 1 ora.
Se intinde o foaie, se aseaza o...
Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute.
Intindem o foaie,...
Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece...
Se spala orezul bine si se pune in tava. Se curata cartofii si se spala, se taie in 4 se adauga in tava. Se spala copanelele si se curata de piele cine doreste, se condimenteaza si se aseaza in tava. Se adauga vinul, usturoiul curatat si taiat marunt, sarea, piper dupa gust, busuiocul si o cana...
Se fierb fasolele in apa cu sare, se schimba de 2 ori apa. Se curata ceapa si se caleste, se adauga morcovul dat prin razatoare, pasta de tomate. Se adauga o cana de supa de legume, se adauga fasolele si se lasa sa fiarba impreuna. Cand a scazut aproape toata supa se adauga sare dupa gust...
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga untul topit si racit, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent bine uns cu unt si faina si se da la cuptor la...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate fara cacao, apoi adaugam laptele treptat amestecand continuu.
Dupa ce s-a omogenizat compozitia o turnam cam trei sferturi in tava tapetata si unsa,restul il amestecam cu cacao si turnam peste cea din tava si dam la cuptorul incalzit pana trece testul...
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,spumand de cate ori este nevoie
Dupa ce fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca,desfacem carnea de pe os si o taiem fasii,
Curatam ceapa, morcovul si ardeiul si le tocam marunt,punem legumele in supa in care a fiert...
Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit.
Se bat ouale cu zahar, se...
Uleiul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si amoniacul stins,se amesteca pana se dizolva zaharul,se adauga apa calduta,esenta de vanilie,se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios. Din aluatul obtinut se fac bile care se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la 170 grade pentru...
se pune faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc, apoi se adauga drojdia, sarea, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici, apoi se adauga si esenta, restul de zahar, zaharul vanilat. Se framanta coca si se lasa la dospit...
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se lasa 1 ora la dospit, dupa care se fac covrigii.
Se rupe bucati coca. Se ia o bucata si se...
Spalam ouale si le punem la fiert
Spalam salata si ridichea, le taiem, adaugam branza, sare, ulei si otet dupa gust. Amestecam
Eu am pus si masline, ceapa nu am pus pentru ca nu mananca puiutul cel mic,
Ouale le curatam si le taiem in 4 si le asezam langa salata
se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic
restul de lapte il incalzim un pic.
asezam intr-o tava folie alimentara,luam cate un biscuite si il inmuiem in laptele incalzit,asezam unul langa celalalt. Repetam pana facem un strat, ungem cu budinca ,asezam alt strat,repetam...
Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga pasta de tomate, rosiile taiate bucati, sucul de rosii, orezul si se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga pieptul taiat si fiert inainte. Se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se stinge focul si se adauga...
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga zaharul si sarea. In mijloc se pune drojdia si 3 linguri de apa calduta, se amesteca impreuna cu 2 linguri faina si se lasa 15 min dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit, apoi se rupe in bucati egale. Se unge...
se curata cartofii si morcovii, se spala si se taie cubulete. Se adauga ceapa, pasta de tomate, apoi apa si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga 3 linguri de orez spalat inainte, se adauga leusteanul si mararul taiat marunt
Carnea se amesteca cu 3 linguri de orez, 2 galbenusuri, 2...
Reteta de preparare a papanasilor
se amesteca bine branza cu ingredientele. Daca mai este nevoie se mai adauga faina,sa iasa un aluat usor de modelat,
se ia cu lingura din compozitie se trece prin faina si se da forma dorita,eu am preferat sa fac cu punga de decorat tortul,
se prajesc in...
Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat.
Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine.
Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant.
Se face mamaliguta...
Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min .
Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei.
Se...
Se face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina,
Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor.
Se framanta; daca mai este nevoie se mai adauga apa.
La final se framanta un pic cu ulei, se lasa la dospit o ora dupa...
Se face maiaua din drojdie,un praf de sare si unul de zahar,2 linguri de apa si 1 de faina.
Se lasa 15 min sa faca basici dupa care se framanta coca.
Se lasa o ora la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghi,se cresteaza marginile.
In mijloc se adauga kaizer dupa care se...
Amestecam ingredientele uscate, apoi turnam treptat laptele si uleiul, esenta. Amestecam continuu. Tapetam tava cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor 40 - 50 min la foc mic. Lasam sa se raceasca complet in tava
Facem siropul din 100 ml lapte, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1...
Se pune intr-o oala apa cu un praf de sare si cand fierbe se adauga orezul. Cand e fiert orezul pe jumatate se scurge apa si se adauga laptele. Se adauga si restul ingredientelor, se fierbe bine orezul, se lasa sa se raceasca, dupa care se serveste pudrat cu cacao dupa preferinta.
Se amesteca ingredientele,fara cacao,esenta de rom,esenta de vanilie
Se imparte in doua. In una se adauga cacao,esenta de rom,in cealalta esenta de vanilie.
Se amesteca bine,se intind 2 foi se suprapun , se ruleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea,
Sosul :amestecam...
Se amesteca toate ingredientele de mai sus.Impartim aluatul in 2: in una punem cacao,in cealalta esenta de vanilie.
Intindem 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans,dupa care taiem cu cutitul sau ata si taiem felii.
Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina si le coacem in cuptorul...
Zaharul se freaca cu oul pana se topeste.Se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt,esenta si coaja.
Aluatul se intinde in tava unsa.
Cerealele se pun intr-un ibric, se adauga 4 linguri de apa si se pun pe foc pana se topesc cerealele.
Se amesteca continuu,dupa care se presara...
Ciorba de galuste
Se curata pulpele si se spala, se pun la fiert in apa cu sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga zarzavatul fara patrunjel, tocate marunt, pasta de tomate, cimbru, foaia de dafin. Cand au fiert se scoate carnea si se adauga borsul. Galustele-separam galbenusul de albus, batem...
Cartofi natur la cuptor cu snitel
Se curata cartofii si se spala. Se taie in 6, se aseaza in tava, se adauga untul, sunca, mararul, sare dupa gust. Se adauga o cana de apa 200 ml. Se da la cuptor,pana sunt fierti Se curata de piele si se spala, se taie felii si se bat, se condimenteaza. Se bat ouale cu piper si sare. Se trece...
Cornuri cu ciocolata
Se face maiaua din drojdie, margarina, 2 linguri zahar si 2 linguri faina. Se lasa 15min, apoi se pune faina intr-un bol mai mare. Se adauga restul de zahar, sare si esenta de vanilie. Se adauga maiaua si se framanta coca, dupa care se lasa la dospit 1 ora. Se intinde o foaie, se aseaza o...
Melci cu ciocolata
Se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura la mijloc, se adauga galbenusul, drojdia, 2 linguri de lapte, 1 de zahar si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici. Restul de zahar si sarea se pune pe margine, se framanta coca si se lasa la dospit la loc cald 40 minute. Intindem o foaie,...
Pate de ficat
Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie. Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se...
Tort pentru sora mea
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare, faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa. Peste compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile batute spuma. Blatul se coace pana trece...
Orez cu cartofi si copanele la cuptor
Se spala orezul bine si se pune in tava. Se curata cartofii si se spala, se taie in 4 se adauga in tava. Se spala copanelele si se curata de piele cine doreste, se condimenteaza si se aseaza in tava. Se adauga vinul, usturoiul curatat si taiat marunt, sarea, piper dupa gust, busuiocul si o cana...
Fasole prajite
Se fierb fasolele in apa cu sare, se schimba de 2 ori apa. Se curata ceapa si se caleste, se adauga morcovul dat prin razatoare, pasta de tomate. Se adauga o cana de supa de legume, se adauga fasolele si se lasa sa fiarba impreuna. Cand a scazut aproape toata supa se adauga sare dupa gust...
Prajitura inteligenta
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga untul topit si racit, esenta si faina. Adaugam laptele putin cate putin, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent bine uns cu unt si faina si se da la cuptor la...
Prajitura cu nuca de cocos
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate fara cacao, apoi adaugam laptele treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a omogenizat compozitia o turnam cam trei sferturi in tava tapetata si unsa,restul il amestecam cu cacao si turnam peste cea din tava si dam la cuptorul incalzit pana trece testul...
Ciorba de pui a la grec
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,spumand de cate ori este nevoie Dupa ce fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca,desfacem carnea de pe os si o taiem fasii, Curatam ceapa, morcovul si ardeiul si le tocam marunt,punem legumele in supa in care a fiert...
Prajitura cu crema de zahar ars
Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit. Se bat ouale cu zahar, se...
Piersici
Uleiul,zaharul,zaharul vanilat,sarea si amoniacul stins,se amesteca pana se dizolva zaharul,se adauga apa calduta,esenta de vanilie,se incorporeaza faina. Se obtine un aluat nelipicios. Din aluatul obtinut se fac bile care se pun in tava unsa cu unt si se dau la cuptor la 170 grade pentru...
Cozonac cu branza
se pune faina intr-un castron mai mare, se face gaura in mijloc, apoi se adauga drojdia, sarea, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 3 linguri lapte caldut si se amesteca. Se lasa 15 min sa faca basici, apoi se adauga si esenta, restul de zahar, zaharul vanilat. Se framanta coca si se lasa la dospit...
Covrigi cu mac
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Se amesteca cu 2 linguri faina si se lasa 15 min, dupa care se framanta coca. Se lasa 1 ora la dospit, dupa care se fac covrigii. Se rupe bucati coca. Se ia o bucata si se...
Salata cu ridichi si oua
Spalam ouale si le punem la fiert Spalam salata si ridichea, le taiem, adaugam branza, sare, ulei si otet dupa gust. Amestecam Eu am pus si masline, ceapa nu am pus pentru ca nu mananca puiutul cel mic, Ouale le curatam si le taiem in 4 si le asezam langa salata
Tort de biscuiti
se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic restul de lapte il incalzim un pic. asezam intr-o tava folie alimentara,luam cate un biscuite si il inmuiem in laptele incalzit,asezam unul langa celalalt. Repetam pana facem un strat, ungem cu budinca ,asezam alt strat,repetam...
Supa de rosii cu piept de pui
Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga pasta de tomate, rosiile taiate bucati, sucul de rosii, orezul si se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga pieptul taiat si fiert inainte. Se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se stinge focul si se adauga...
Paine impletita in 3
se pune faina intr-un castron mai mare se face o gaura in mijloc se adauga zaharul si sarea. In mijloc se pune drojdia si 3 linguri de apa calduta, se amesteca impreuna cu 2 linguri faina si se lasa 15 min dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit, apoi se rupe in bucati egale. Se unge...
Ciorba de perisoare
se curata cartofii si morcovii, se spala si se taie cubulete. Se adauga ceapa, pasta de tomate, apoi apa si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga 3 linguri de orez spalat inainte, se adauga leusteanul si mararul taiat marunt Carnea se amesteca cu 3 linguri de orez, 2 galbenusuri, 2...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor se amesteca bine branza cu ingredientele. Daca mai este nevoie se mai adauga faina,sa iasa un aluat usor de modelat, se ia cu lingura din compozitie se trece prin faina si se da forma dorita,eu am preferat sa fac cu punga de decorat tortul, se prajesc in...
Chiftele pe pat de mamaliga
Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat. Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine. Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant. Se face mamaliguta...
Cozonac
Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min . Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei. Se...
Gogosi pufoase si aromate
Se face maiaua din drojde,2 linguri zahar,praful de sare,3 linguri lapte, 1 de faina, Se lasa 15 min dupa care se adauga peste faina si se adauga restul ingredientelor. Se framanta; daca mai este nevoie se mai adauga apa. La final se framanta un pic cu ulei, se lasa la dospit o ora dupa...
Paine cu kaizer
Se face maiaua din drojdie,un praf de sare si unul de zahar,2 linguri de apa si 1 de faina. Se lasa 15 min sa faca basici dupa care se framanta coca. Se lasa o ora la dospit dupa care se intinde o foaie dreptunghi,se cresteaza marginile. In mijloc se adauga kaizer dupa care se...
Prajitura cu frisca
Amestecam ingredientele uscate, apoi turnam treptat laptele si uleiul, esenta. Amestecam continuu. Tapetam tava cu ulei si faina, turnam compozitia si dam la cuptor 40 - 50 min la foc mic. Lasam sa se raceasca complet in tava Facem siropul din 100 ml lapte, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1...
Orez cu lapte
Se pune intr-o oala apa cu un praf de sare si cand fierbe se adauga orezul. Cand e fiert orezul pe jumatate se scurge apa si se adauga laptele. Se adauga si restul ingredientelor, se fierbe bine orezul, se lasa sa se raceasca, dupa care se serveste pudrat cu cacao dupa preferinta.
Rulada in doua culori
Se amesteca ingredientele,fara cacao,esenta de rom,esenta de vanilie Se imparte in doua. In una se adauga cacao,esenta de rom,in cealalta esenta de vanilie. Se amesteca bine,se intind 2 foi se suprapun , se ruleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea, Sosul :amestecam...
Biscuiti tigrati
Se amesteca toate ingredientele de mai sus.Impartim aluatul in 2: in una punem cacao,in cealalta esenta de vanilie. Intindem 2 foi pe care le vom suprapune ,rulam strans,dupa care taiem cu cutitul sau ata si taiem felii. Le asezam in tava unsa si tapetata cu faina si le coacem in cuptorul...
Prajitura simpla
Zaharul se freaca cu oul pana se topeste.Se adauga uleiul,faina amestecata cu praful de copt,esenta si coaja. Aluatul se intinde in tava unsa. Cerealele se pun intr-un ibric, se adauga 4 linguri de apa si se pun pe foc pana se topesc cerealele. Se amesteca continuu,dupa care se presara...