reteta o am de la miha,ii multumesc, a fost foarte buna
Crema
Blat
Caramel
Se caramelizeaza 5 linguri de zahar in cratita de 22 cm,in care vom prepara prajitura.Cand zaharul a devenit lichid si a capatat o culoare aurie frumoasa, se da deoparte de pe foc si se intinde uniform pe fundul cratitei si putin pe pereti laterali se lasa la racit.
Se bat ouale cu zahar, se adauga amidonul,apoi laptele amestecat cu esenta de vanilie,putin cate putin,amestecand continuu. Compozitia obtinuta se toarna in cratita peste caramel si se da la foc mediu, pana incepe crema sa se inchege.
Intre timp se prepara blatul:albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie se toarna peste bezea si se incorporeaza usor apoi faina amestecata cu praful de copt
Turnam usor compozitia peste crema de zahar usor inchegata si dam din nou la cuptor pana se rumeneste blatul
Se scoate cratita din cuptor si se lasa la racit
Punem un platou peste cratita si cu o miscare ferma rasturnam prajitura fara a ridica cratita,
Lasam la racit
O putem servi asa sau cu frisca si sirop de capsuni cum am servit-o noi