Pate de ficat

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 4999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita busuioc
  • sare dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri maioneza
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se adauga o cana de apa in care au fiert ficateii si se calesc impreuna 5 minute. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.

Se lasa la racit si cand aproape s-a racit se da prin masina de tocat carne de 2 ori, se taie ceapa ramasa si usturoiul marunt si se da si el prin masina de tocat ultima data cand dam ficatul. Se adauga maioneza si sare dupa gust, se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute