publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ardei umpluti cu ciuperci
Se curata ardeii de seminte si cotoare,se spala si se lasa la scurs Eu am spalat ciupercile si le-am fiert 2-3 clocote. Ceapa se caleste in ulei si cand s-a inmuiat putin adaugam morcovul dat prin razatoare,rosia taiata marunt,adaugam orezul,pasta de tomate,o cana de apa si lasam sa...
Chec zebra din albusuri
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se aduaga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma lucioasa. Se adauga uleiul treptat. Faina se amesteca cu praful de copt, se adauga treptat in compozitia de albusuri. Se adauga esenta si se amesteca. Impartim compozitia in 2. Topim ciocolata cu...
Tort cu crema de prune
Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta de rom,laptele si punem la fiert amestecand continuu pana ce se ingroasa. Iaurtul se amesteca cu dulceata de prune, apoi se amesteca cu crema de ou. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic,se amesteca cu crema de ou,dam la...
Tarta cu mere
Amestecam untul cu faina si praful de sare pana devine un aluat sfaramicios. Adaugam galbenusul de ou si 2 linguri de apa, amestecam bine. Invelim coca cu o folie alimentara si dam la frigider 15 minute Curatam merele si le taiem felii. Intindem coca, o asezam in tava, adaugam merele si dam la...
Gogosari si conopida in otet
Se curata gogosarii de seminte si cotoare, se taie in 4, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa Se pun la fiert intr-o oala apa, otetul, zaharul si sarea. Cand da in clocot adaugam gogosarii si ii lasam sa fiarba putin pana se inmoaie (cca 3 minute) Se scot si se repeta pana terminam...
Gogosi de post cu mere si banane
Intr-un pahar se amesteca drojdia cu apa calduta si o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa faca besicute deasupra. Se cerne faina intr-un lighean, se adauga zaharul si sarea. Se amesteca si se face gaura in mijloc, unde se adauga drojdia, iaurtul amestecat cu bicarbonatul. Framantam adaugand...
Salata de conopida
Se spala conopida si se fierbe in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp facem maioneza dintr-un galbenus de ou, 1 lingura mustar si ulei. Pisam usturoiul si amestecam cu maioneza. Conopida se paseaza si se amesteca cu sosul de maioneza. Dam la rece pana inainte...
Dulceata de gutui
Spalam gutuiile foarte bine, le stergem si le curatam de coaja si de seminte. Le taiem cubulete (e cam greu), le punem intr-o cratita, stoarcem lamaia deasupra si dam deoparte. Intr-o alta cratita punem 2 l apa, zaharul, am adaugat cojile de la gutui, coaja de la lamaie si am lasat sa...
Dulceata de prune la cuptor
Se spala prunele bine si se scot samburii. Intr-o oala cu fundul gros se pune un strat de prune, zahar si continuam pana terminam. Acoperim oala si dam la rece peste noapte A 2 zi dam la cuptorul incalzit la foc potrivit pana ce dulceata este legata. Amestecam din cand in cand sa nu se prinde...
Bastonase cu mar
Se iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se intinde sosul, apoi...
Rulada de cartofi cu carne tocata
Se curata cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se paseaza, se adauga margarina, laptele si sare dupa gust Ceapa se caleste putin, se adauga morcovul dat prin razatoare si ardeiul tocat. Se adauga pasta de tomate, 100 ml apa si cand incepe sa fiarba se adauga carnea....
Chec cu mere
Cele 6 linguri de zahar le punem in 2 tavi pentru chec si dam la cuptorul incalzit sa se caramelizeze. Le scoatem si le lasam la racit Merele le curatam de coaja si samburi si le taiem felii, dar nu foarte subtiri, apoi le asezam in tava Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam...
Clatite americane
Se amesteca ingredientele uscate si in alt bol laptele,uleiul si ouale. Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Acoperim bolul si dam la frigider 30 minute Dupa cele 30 minute in frigider, amestecam putin si punem pe foc o tigaie...
Zarzavat
Se curata ardeii de cotoare si seminte, se spala si se trec prin masina de tocat Morcovii se curata, se taie in bucati si se trec prin masina Ceapa se curata, se spala si se taie sferturi, se trece prin masina de tocat Se pune uleiul lintr-o oala mare si cand se incalzeste se adauga...
Rulouri din carne de porc
Carnea de porc se spala, se sterge cu un prosop, se taie felii si se bat(ca la snitele) Se condimenteaza cu sare, piper, busuioc dupa gust Branza se amesteca cu oul,sare Se ia o felie de carne se unge cu branza si in mijloc se adauga ardeiul spalat ,curatat si tocat. Se ruleaza si cu...
Chec din albusuri
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Cand se fac spuma se adauga zaharul si se bat bine pana devine o spuma lucioasa Se adauga uleiul si se amesteca bine. Se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza usor cu ajutorul unei linguri de lemn, amestecand prin rasturnare Zaharul...
Varza umpluta
Varza curatata si spalata, se scobeste pana ne raman cateva frunze Ceapa o calim in ulei, adaugam rosia data prin razatoare, ardeiul tocat, apoi adaugam sucul de rosii, kaizerul taiat, orezul si lasam sa fiarba pana scade sucul de rosii. Lasam la racit, adaugam patrunjel, sare, piper, busuioc...
Tarta cu pere si banane
Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un aluat de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cafea, nuca de cocos, sare si amestecam usor Turnam compozitia in tava unsa si dam...
Cornulete (2)
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Adaugam oul batut si uleiul. Amestecam si treptat adaugam apa calduta. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Lasam 15 minute sa se odihneasca Intindem o foaie subtire, facem un cerc cu ajutorul unei farfurii si taiem triunghiuri....
Placinte (2)
Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat...
Tort Kodrit Kadir
Caramelizam zaharul si-l lasam la racit BLATUL- Oul il mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Adaugam pe rand cate putin, celelalte ingrediente si omogenizam CREMA- mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie,un praf de sare si laptele. Amestecam bine Peste...
Pasta de ardei kapia
Ardeii bine copti,fara urme de fermentare,spalati,curatati de seminte si cotoare ii trecem prin masina de tocat carne si apoi pasta obtinuta o cantarim. Pentru fiecare kg de pasta adaugam 220 g sare,amestecam bine si lasam compozitia sa stea de pe o zi pe alta. A 2-a zi mai...
Rulada cu banane
Zaharul,apa,margarina,cacao,se amesteca si se pun pe foc la fiert,cand da in clocot se trage oala de pe foc, Biscuitii se dau prin masina si se incorporeaza in siropul pregatit, apoi se lasa la racit Se freaca spuma untul cu zaharul,cacaua,cateva picaturi de esenta de rom, Se intinde o...
Tort cu crema de ness
Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor Eu am adaugat si albusurile batute spuma...
Placinta cu 2 creme
Se cerne faina intr-un vas mai mare. Se face gaura in mijloc, se adauga drojdia, un praf de sare, 2 linguri zahar si putin lapte caldut. Se lasa 15 minute, dupa care se adauga restul de zahar, coaja de lamaie, laptele treptat. Framantam un aluat care sa nu sa se lipeasca de maini (eu la final...
Tort cu crema de banane
Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor. BLAT -Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam...
Prajitura cu crema de ciocolata (2)
BLAT -Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si esenta. Incorporam faina amestecand continuu cu telul. La final adaugam untul topit si racit. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam...
Spirala cu mac
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar, lasam 5 minute. Cernem faina intr-un vas, facem gaura la mijloc adaugam drojdia, restul de zahar, sare, untul topit si putin racit. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat. Framantam un aluat elastic...
Tort cu piscoturi
Separam ouale. Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta,coaja rasa de lamaie si laptele. Punem compozitia intr-o cratita si punem la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Oprim focul si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu am pus doar 100 ml...
Prajitura cu piscoturi
Preparare Prajitura cu piscoturi CREMA 1 - frisca se pune intr-o cratita si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul si adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste complet. Adaugam gelatina, nuca de cocos si omogenizam. Dam la rece CREMA 2- laptele se...