Tort cu crema de banane

de Lau in Torturi, 1 Sep 2011 | 4615 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 banane
  • 200 g zahar
  • DECOR
  • frisca
  • 1 banana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane:

Ungem tava cu ulei si o tapetam cu faina. Dam drumul la cuptor.

BLAT-Separam albusul de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam galbenusurile unul cate unul, adaugam faina, coaja de la o lamaie data prin razatoare. Amestecam usor, apoi compozitia o turnam in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in 3

CREMA-mixam smantana cu zaharul. Bananele le pisam cu blenderul si adaugam frisca, apoi omogenizam

ASAMBLARE-asezam prima foaie -o insiropam-adaugam jumatate din crema-foaie-insiropam-crema ramasa-foaie- insiropam-adaugam frisca si ornam cu banane

Eu am amestecat 3 linguri de frisca cu 2 linguri de cocos rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs