Tort cu crema de prune

de Lau in Torturi, 5 Oct 2011 | 3512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 200 ml coniac
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 250 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 250 g iaurt natural
  • 3 linguri de dulceata de prune
  • 1 plic gelatina
  • nuca de cocos
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de prune:

Galbenusurile le amestecam cu zaharul,faina,esenta de rom,laptele si punem la fiert amestecand continuu pana ce se ingroasa.

Iaurtul se amesteca cu dulceata de prune, apoi se amesteca cu crema de ou.

Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe plic,se amesteca cu crema de ou,dam la rece pana pregatim tava

Intr-o tava cu pereti detasabili,asezam  folie alimentara,biscuiti ii trecem prin coniac si ii asezam in tava,unul langa altul,adaugam crema si acoperim tava,dam din nou la rece pana la inchegarea completa a cremei(eu am lasat-o peste noapte)

A-2 zi scoatem tortul din tava si asezam pe un platou,deasupra am adaugat nuca de cocos si ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de prune" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si fructe