publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Saratele
Cum se prepara reteta de saratele : branza o dam prin razatoare ochiuri mici adaugam margarina la temperatura camerei si omogenizam cu branza adaugam praful de copt si la final faina treptat, pana obtinem aluatul dorit(trebuie sa iasa un aluat tare si care se poate modela) pe masa de...
Ficatei pane cu garnitura de orez
Preparare Ficatei pane cu garnitura de orez Ficateii se spala bine,se curata si se pun in lapte amestecat cu sare si piper pentru 30 minute. Ouale se bat bine cu un pic de sare. Faina se amesteca cu pesmetul si un pic de piper Se trec ficateii prin ou, faina si se prajesc in uleiul...
Prajitura cu prune
Preparare prajitura cu prune albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza bine galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste albusuri se adauga laptele,esenta de rom faina se amesteca cu praful de copt,se adauga peste compozitie se...
Mini penne cu chiftele in sos
se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet se toaca ceapa marunt se curata usturoiul si se piseaza se caleste ceapa cu usturoiul putin, se adauga sucul de rosii, sare,piper si busuioc dupa gust,se lasa sa fiarba cca 5 min se trec pastele pe sub un jet de apa rece se...
Chiftele de dovlecei cu cartofi
fierbem cartofii curatam dovlecei i,ii dam prin razatoare si ii stoarcem bine de zeama curatam morcovul,il dam prin razatoare ceapa o tocam marunt curatam cartofii si ii pisam cu o furculita, adaugam si restul ingredientelor,amestecam bine, luam cu o lingurita din compozitie si...
Tarta cu prune
Preparare tarta cu prune : Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul tos, zaharul vanilat. Se adauga apoi untul si ouale si se amesteca intreaga compozitie 2 minute cu mixerul Compozitia se toarna intr-o forma de tarta si se da la cuptor 25 min (sau pana trece testul cu scobitoarea)...
Tarta cu legume
Pentru tarta cu legume se cerne faina intr-un bol, se face gaura in mijloc se adauga sare, zahar, drojdie, 3 linguri de apa calduta. Se amesteca si se lasa 5 minute, dupa care se adauga oul si se framanta adaugand apa. Se lasa 30 minute la odihnit Se intinde o foaie, se aseaza in tava ,se...
Mancare de castraveti murati
Pentru a prepara aceasta mancare de castraveti murati vom proceda astfel: Ceapa se curata si se toaca marunt Eu am taiat carnea de pe costita Castravetii ii taiem felii si ii spalam cu apa rece Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa sa se caleasca putin, adaugam carnea, o...
Strudele cu mere (by Miha)
Mod de preparare pentru strudele cu mere : Din ou, sare, smantana, apa si faina se framanta un aluat omogen putin lipicios. Se lasa putin pe masa sa se odihneasca, apoi se imparte aluatul in 2 si presarand faina se intinde fiecare bucata in foaie subtire,care nu se mai lipeste de masa. Se...
Tort de inghetata de pepene rosu
Tortul de inghetata de pepene rosu se prepara astfel: Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema Miezul de pepene se mixeaza. Smantana se bate bine. Se adauga galbenusurile si pepenele amestecandu-se bine. Totul se rastoarna intr-un recipient si se da la congelator. Se...
Pulpe de pui in crusta picanta
se spala pulpe si se curata de piele se pune apa intr-o oala,se adauga pulpele,sare si se lasa sa fiarba 2-3 clocote se scot si se lasa sa se raceasca se bat bine ouale,se adauga condimentele, se omogenizeaza fulgii de porumb se trec prin masina de tocat se trec pulpele prin...
Pufoshenia -Savarine ( by corina)
Aluat savarine: se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar,se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva se bate bine oul cu un praf de sare,se adauga uleiul,laptele amestecat cu drojdia si faina,se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 min...
Dovlecel pane cu branza
se curata dovleceii,se taie felii si se presara sare deasupra, ii lasam 40 min batem grisul cu ouale,piper adaugam branza trecem feliile prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit le scoatem pe un prosop absorbant
Inghetata cu caise
Se spala si se scot samburii de caise si se taie cuburi mici. Iaurtul se mixeaza cu zaharul,se adauga frisca batuta bine,caisele,zaharul vanilat si se mixeaza putin impreuna. Se da la congelator. Dupa 2 ore se scoate si se mixeaza bine pentru a sparge acele de gheata. Eu am pus folie...
Vinete pane
Se curata vinetele de coaja,le taiem rondele de cca 1 cm grosime,le stropim cu zeama de lamaie. Se sareaza si pipereaza dupa gust dupa care se lasa la scurs 30 min. Amestecam ouale cu faina,usturoiul pisat. Trecem vinetele prin ou dupa care le prajim in ulei incalzit si le scoatem pe un...
Ravioli cu carne tocata in sos de rosii
Framantam din ou,apa,sare,faina un aluat potrivit de tare si lasam sa se odihneasca 30 min la frigider. UMPLUTURA -ceapa se caleste putin,adaugam rosia tocata,carnea,amestecam si lasam sa se prajeasca pana scade zeama,saram si piperam dupa gust. Se intinde o foaie si cu ajutorul unui...
Ice coffe
Punem plicurile de ness,zahar si 1 lingurita de apa intr-un borcan de 400 si agitam borcanul pana se deschide culoarea(maro deschis,caramel) Trecem gheata prin blender. Intr-un pahar adaugam nesul,gheata,apa si la final frisca; amestecam putin dupa care putem servi
Castraveti murati
se spala castravetii foarte bine, se curata usturoiul si se taie felii se aseaza marar la fundul borcanului,se adauga usturoi,castraveti,cand ajungem la mijloc mai adauga usturoi, deasupra la castraveti adaugam marar,usturoi si apa amestecata cu sare(la 1 l apa 1 lingura sare)dam...
Prajitura la rece
o tava de chec se tapeteaza cu folie alimentara,se aseaza biscuitii inmuiati in lapte frisca se bate bine nectarinele se taie cuburi gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si se dizolva pe baie de abur iaurtul se amesteca cu zaharul,nectarinele,frisca si gelatina si se...
Pulpe de pui in bere neagra si cartofi prajiti cu branza
Se curata pulpele,se spala,se cresteaza,se condimenteaza cu condimentele si se aseaza in tava. Bucatele de porc se spala si se cresteaza,se condimenteaza cu sare,condimente pentru pui,piper,se aseaza in tava. Se curata usturoiul si se taie felii,se aseaza usturoi in locul in care am crestat...
Salata de vinete cu rosii
Se coc vinetele(eu le-am copt la cuptor)le lasam sa se raceasca si le curatam de coaja si le mai lasam 5 min sa se scurga. Curatam ceapa si o trecem prin masina de tocat. Rosiile le curatam de coaja si le trecem prin masina de tocat. Fierbem ouale. Facem maioneza din galbenusul...
Ardei umpluti la cuptor
Amestecam carnea cu condimentele,patrunjel,cimbru,marar,(spalate si tocate). Orezul il spalam si il lasam sa se scurga bine. Ceapa o curatam,tocam si o calim putin,adaugam si morcovul dat prin razatoare. Lasam putin sa se caleasca impreuna,adaugam pasta de tomate,amestecam si adaugam...
Tort de inghetata cu banane
Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa. 1 banana se piseaza si se adauga in compozitie. Frisca se bate...
Tiramisu reţetă cu blat
Tiramisu reţetă cu blat Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor...
Chiftelute de pui
se curata usturoiul si se piseaza se curata morcovii si se dau prin razatoare pieptul de pui se curata de piele si se trece prin masina de tocat se adauga si patrunjelul tocat,ouale,faina,sare,piper dupa gust,se amesteca toate ingredientele se uda mana si se formeaza chiftelele. se...
Gem de corcoduse
Se spala corcodusele si se scot samburii. Se pune un strat de corcoduse, un strat de zahar, altul de corcoduse-zahar pana terminam. Acoperim si lasam peste noapte. A 2-a zi punem la foc si amestecam din cand in cand sa nu sa se prinda de oala. La final adaugam zaharul vanilat....
Guguluf din albusuri cu ness si alune
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . se adauga zaharul si se mixeaza bine pana se topeste. Adaugam uleiul si omogenizam,adaugam faina in care am incorporat praful de copt. Se unge tava cu ulei se tapeteaza cu faina. Se adauga 1/2 din compozitie. In cealalta 1/2 din copozitie...
Tort de inghetata
BLAT Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se...
Mamaliguta cu piept de pui in sos tomat
se curata pieptul de pui de pielita, se spala si se taie felii,se condimenteaza se desface pasta de toamate cu 50 ml apa si se adauga in tava impreuna cu uleiul, se adauga apa,busuioc,sare si bucatile de piept de pui si se da la cuptor se face mamaliguta din malai,apa si sare se...
Tarta de biscuiti cu crema de branza
tragem biscuitii prin masina de tocat, ii amestecam cu untul topit si 2 linguri de zahar tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara adaugam biscuitii si cu o lingura ii presam putin branza o mixam cu zaharul pana acesta se topeste. frisca o batem bine si adaugam...