Reteta pentru blat o am de Gabi. Pentru fratele meu care astazi implineste o frumuoasa varsta,la multi ani si multa sanatate
Blat-Galbenusurile le mixam impreuna cu apa timp de 2 minute. Adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si tare pufoasa. Adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, sare, alune si amestecam usor
Eu am adaugat si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Am incorporat usor la final (la Gabi la reteta nu scria)
Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina pe fundul tavii. Dam tava la cuptor 20-25 minute (pana trece testul cu scobitoarea)
Crema-laptele il incalzim. Amestecam zaharul cu amidonul si lingurile de ness. Amestecam bine, adaugam apoi laptele incalzit si omogenizam bine. Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa crema. Cand s-a racit adaugam frisca si amestecam
Asamblare-taiem blatul in 2, asezam prima foaie -insiropam-adaugam crema-foaia a 2-a
Glazura-rupem ciocolata bucati si adaugam frisca. Punem pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata. Turnam peste ultima foaie si decoram dupa plac