Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 10 Dec 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza,se adauga untul topit si racit,coaja de porocala,esenta,zaharul vanilat,praful de copt,amestecam cu o lingura adaugand treptat faina cernuta. Cu ajutorul uni posh facem fursecurile,lasam distanta intre ele. Dam tava...

Tocanita de pui exotica

In Mancaruri cu carne la 9 Dec 2011

Carnea de pui condimentata o proportionam si o calim putin,o scoatem si o lasam deoparte.In uleiul care am calit carnea adaugam ceapa si o calim bine,adaugam pasta de ardei,boaiaua,ghimbirul,usturoiul tocat marunt,amestecam si lasam sa fiarba cca 1 min,adaugam carnea,apa pana la nivelul...

Trunchi de copac

In Prajituri la 6 Dec 2011

CREMA -toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a...

Prajitura Fanta (2)

In Dulciuri la 4 Dec 2011

BLATUL -mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacaua,amestecam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. CREMA-...

Tort de clatite (2)

In Dulciuri la 1 Dec 2011

Facem clatitele dupa reteta proprie, le lasam sa se raceasca bine Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase, adaugam laptele, faina si punem pe foc pana se ingroasa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat capsunile si am amestecat continuu. Lasam sa se raceasca bine si adaugam frisca,...

Tort cu crema de branza (2)

In Torturi la 30 Noi 2011

Blatul -albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la...

Rulada cu dovleac

In Dulciuri la 25 Noi 2011

Se amesteca laptele caldut, apa, uleiul, oul, zaharul, coaja de lamaie, drojdia, praful de sare. Treptat adaugam faina, pentru inceput folosim telul. Framantam un aluat potrivit si il lasam sa se odihneasca 30 minute. Infainam masa de lucru si intindem aluatul, adaugam dovleacul, rulam si...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 25 Noi 2011

Dovleacul il curatam si il dam prin razatoarea mare (grea munca), acoperim cu zahar si multa scortisoara, apoi punem pe foc pentru a lasa sirop. Scurgem bine siropul, amestecam continuu, eu la final am adaugat si un pic de ghimbir. Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga faina, praful de...

prajitura de post cu nuca de cocos

In Dulciuri la 23 Noi 2011

Amestecam nuca de cocos,faina,praful de copt,zaharul Adaugam apa(sau lapte) si esenta,se amesteca bine Se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se toarna 1/3 din compozitie in restul aduagam cacao,amestecam si adaugam cu lingura peste cea alba.cu o furculita o amestecam. O lasam sa se...

budinca de macaroane cu telemea

In Dulciuri la 22 Noi 2011

 Fierbem macaroanele in apa cu sare,timpul indicat pe pachet,se trec pe sub u njet de apa rece Batem 4albusuri spuma bine,adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine o crema,adaugam branza rasa prin razatoare,esenta,zaharul vanilat,omogenizam,adaugam macaroanele si amestecam...

Tort de mere cu visine (2)

In Torturi la 18 Noi 2011

Punem stafidele la inmuiat cu esenta de rom pana pregatim merele Punem 5 linguri de zahar in oala in care facem tortul si il caramelizam, intindem un pic si pe pereti, lasam la racit Curatam merele, le scobim in mijloc si le asezam in oala, le umplem cu stafide, adaugam bucatele de unt...

Tort cu 2 creme ( 1)

In Torturi la 17 Noi 2011

BLAT: -mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor la foc mic cca 20-25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. CREMA 1 -mixam...

Pulpe marinate la cuptor

In Pui la 17 Noi 2011

Se amesteca mierea cu uleiul, mustarul si zeama de lamaie. Adaugam rozmarinul, susanul, sare si piper dupa gust. Adaugam pulpele in sos si acoperim vasul si il dam la frigider pentru 1 ora. Punem pulpele cu tot cu sos intr-o tava termorezistenta si dam la cuptor, pana se rumesc pulpele.

Prajitura Rudy

In Prajituri la 14 Noi 2011

Amestecam faina cu cacao, praful de copt si zaharul vanilat. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul. Galbenusul de ou il incorporam usor dupa care adaugam faina, esenta si amestecam bine toate ingredientele. Impartim coca in 2 bile le invelim in folie alimentara si dam la...

palarii de vrajitoare

In Dulciuri la 12 Noi 2011

Untul se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana se topeste zaharul,adaugam faina si amestecam,batem ouale spuma cu un praf de sare si adaugam compozitiei,punem compozitia intr-un posh si spiram cate o floricica pe hartia de copt,pastrand distanta intre ele,dam tava la cuptor 7-8 min...

Negresa cu mascarpone

In Prajituri la 11 Noi 2011

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao. Mixam mascarpone, apoi adaugam...

Kringel estonian

In Dulciuri la 11 Noi 2011

In vasul care vom framanta  dizolvam drojdia si zaharul in laptele caldut,omogenizam,lasam cateva minute sa dospeasca. Adaugam 25 g unt topit si racit si galbenusul, amestecam, adaugam faina cernuta impreuna cu sarea si framantam cam 10 minute. Acoperim vasul si lasam la dospit pana isi...

Chec cu ricotta si dulceata de struguri

In Prajituri la 4 Noi 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam faina in ploaie, omogenizam cu o lingura, amestecand din jos in sus. Adaugam esenta, untul topit, coaja si omogenizam. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Amestecam ricotta cu dulceata,...

Reteta de ciocolata de casa, rapida si delicioasa

In Dulciuri la 4 Noi 2011

Preparare Reteta de ciocolata de casa, rapida si delicioasa Intr-o cratita punem apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul,(cca 10 min sa fiarba) luam de pe foc, adaugam alunele, stafidele lasate in esenta de rom 30 min inainte de a le folosi, untul la temperatura camerei si taiat...

Tiramisu reţetă originală, cu frisca

In Prajituri la 3 Noi 2011

Tiramisu reţetă originală Amestecam galbenusurile cu zaharul bine, punem pe baie de aburi si amestecam continuu pana se topeste zaharul si se ingroasa. Lasam sa se raceasca(eu am dat la frigider) Batem mascarpone si adaugam crema de galbenusuri, frisca batuta bine, esenta de rom dupa...

Tiramisu reţetă reinterpretata

In Dulciuri la 2 Noi 2011

Tiramisu reţetă reinterpretata Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema. Se desface amidonul in putin lapte. Intr-un vas se pune laptele si se incalzeste usor, se da deoparte, se adauga nessul, crema de galbenusuri, amidonul si se amesteca bine. Se strecoara...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 2 Noi 2011

Se spala osul si se pune la fiert. Cand face multa spuma se arunca apa, se spala carnea bine, oala si se pune din nou la foc impreuna cu 1 morcov curatat, 1 ardei gras taiat in jumatate, piper boabe, foaie de dafin. Cand a fiert carnea bine, se strecoara, (se ia carnea de pe os si se adauga in...

Coltunasi cu branza

In Dulciuri la 2 Noi 2011

Se adauga faina intr-un bol mai mare, se face o gaura in mijloc, se adauga oul, putina sare, ulei si o cana de apa calduta. Se incorporeaza faina, daca este nevoie se mai adauga apa ,se framanata pana nu se mai lipeste de maini. Se intinde o foaie subtire pe masa unsa cu faina, se taie...

Raffaello

In Dulciuri la 2 Noi 2011

Frecam untul cu zaharul, adaugam laptele praf si nuca de cocos si amestecam pana devine o pasta omogena Se ia putina compozitie in mana (se adauga samburi de migdale sau ce dorim) si se modeleaza o bomboana. Se tavalesc prin nuca de cocos si se aseaza pe un platou

Cornuri cu Nesquik

In Dulciuri la 14 Oct 2011

Se face maiaua din drojdie si putina apa minerala, un pic de sare si 1 lingurita rasa de zahar. Se acopera si se lasa 15 minute. Incepem sa amestecam toate ingredientele, la inceput amestecam cu lingura. Adaugam maiua si framantam cu mana daca mai este nevoie se mai aduaga faina, trebuie sa iasa...

Clatite cu mere

In Dulciuri la 13 Oct 2011

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul. Lasam sa se odihneasca putin Curatam merele si scoatem cotorul dupa care le taiem felii....

Ciorba de perisoare a la grec

In Ciorbe la 13 Oct 2011

Amestecam carnea cu 3 linguri de orez, patrunjel (uscat am pus eu) sare, piper, 1 ou si amestecam bine. Formam perisoarele si le asezam pe o farfurie Ceapa tocata, morcovul(eu l-am taiat felii), telina data prin razatoare se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si dam la foc...

Prajitura cu struguri

In Prajituri la 12 Oct 2011

Ouale se mixeaza bine cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga uleiul si se mixeaza putin. Se adauga ciocolata topita impreuna cu frisca, cacaoa, Nutella si racita putin. Se mixeaza, se adauga praful de copt stins in suc de lamaie, esenta de rom, faina treptat si se amesteca cu o lingura de...

Gogosari in sos tomat

In Conserve la 12 Oct 2011

Gogosarii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in sferturi Amestecam ingredientele si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam gogosarii si lasam sa fiarba 3-5 minute (gogosarii sa fie acoperiti de sos). Ii scoatem cu o paleta si continuam pana terminam. Asezam gogosarii in...

Crema de mere

In Dulciuri la 12 Oct 2011

Merele se curata de coaja si cotor, se taie cubulete si se pun la fiert pana se inmoaie. Se scurge lichidul si se paseaza, apoi se lasa la racit. Ouale cu zaharul se mixeaza pana devin cremoase, se adauga laptele amestecat cu vanilia. Se omogenizeaza, se incorporeaza faina avand grija sa nu...

Afisate 1141 - 1170 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]