reteta preluata de la aziz, mam indragostit de reteta,aluatul este foarte fraged
Se iau din ingrediente 3 linguri ulei+2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecand continuu pana obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se intinde sosul, apoi impaturim foaia in 3, aducand partea stanga spre dreapta, partea dreapta peste cea stanga. Rulam, acoperim cu folie alimetara si dam la frigider 2 ore.
Intr-o cratita punem merele cu restul ingredientelor(fara scortisoara care o adaugam la sfarsit) punem pe foc si cand merele s-au imuiat putin oprim focul.
Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaia subtire, taiem in 6 patratele, le umplem cu mar ,le rulam si le inchidem la capete. Le asezam in tava si le crestam cu cutitul. Dam la cuptorul incalzit cca 20-25 minute la 275-180 grade. Cand sunt reci le pudram cu zahar