Clatite cu mere

de Lau in Dulciuri, 13 Oct 2011 | 3826 vizualizari

 

by bucatar maniac putin adaptata

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • putina coaja de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • mere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu mere:

Ouale,sare,zaharul vanilat,zaharul,coaja de lamaie,praful de copt,se amesteca,se adauga laptele si apa,se amesteca bine si se adauga faina treptat sa nu formeze cocoloase. La final adaugam uleiul. Lasam sa se odihneasca putin

Curatam merele si scoatem cotorul dupa care le taiem felii.

Intr-o tigaie o ungem cu putin nulei,o incalzim bine si punem cu un polonic compozitie,miscam tigaia pana ce aluatul se intinde pe toata suprafata,adaugam felii de mere si deasupra se presara putin zahar cu scortisoara. Cand marginile clatitei incep sa se usuce intoarcem clatita,(m-am cam fript la degete)o mai lasam putin sa se caramelizeze merele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lau 1

14.10.2011, 16:23

ali

Bucataras Medi 1

16.10.2011, 12:32

bune trebuie sa fie..............

Kori 1

16.10.2011, 23:35

interesante, dar precis ca-s bune, mere si scortisoara si clatite deci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
French toast - Friganele