Tort cu 2 creme ( 1)

de Lau in Torturi, 17 Noi 2011 | 3899 vizualizari

 

inspiratia gabi,am modificato putin(nu aveam tot ce imi trebuia in casa)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua(erau cam mici)
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic de ness
  • esenta de migdale
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • capuccino preparat pentru insiropat
  • CREMA 1
  • 250 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • CREMA 2
  • 350 ml frisca
  • 200 ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca
  • 1 lingurita unt
  • DECOR
  • alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme ( 1):

BLAT:-mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor la foc mic cca 20-25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

CREMA 1-mixam frisca bine (eu am adaugat si putina zeama de lamaie) Adaugam zahar dupa gust. Am topit ciocolata si am adaugat-o in compozitie. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi am adaugat-o in compozitie. Omogenizam si o turnam intr-o tava detasabila tapetata cu folie alimentara. O dam la frigider

CREMA 2-150ml frisca turnam intr-o cratita, adaugam ciocolata cu lapte si punem pe foc. Amestecam continuu pana la topirea completa. Cand compozitia este fierbinte, dar focul oprit, adaugam gelatina hidratata in 5 linguri de apa. Amestecam pana la dizolvare si lasam la racit

Mixam restul de frisca si adaugam in compozitia racita, amestecam usor. Turnam peste crema de frisca, nivelam si dam la frigider cca 15 minute. Asezam deasupra blatul, presam putin, insiropam blatul cu capuccino si dam la rece 3 ore.

Rasturnam tortul pe un platou si desprindem folia usor

Pregatim glazura amestecand toate ingredientele si punem pe foc mic pana la dizolvarea completa

Lasam sa se raceasca putin si turnam peste tort,decoram cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme ( 1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Lau 1

18.11.2011, 07:59

fetelor va servesc cu mare drag

anomisana 1

18.11.2011, 14:38

Sufletisto, bun, bun; nu stiu cum, dar de la o vreme am devenit mare fan de ciocolata in prajituri. In orice caz, am venit sa gust putin si de la tine.

Lau 1

18.11.2011, 16:50

multumesc anomisana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni