Lau

9

Bucataras
Suprem

Gheraesti

Bucataras din 17.08.2010

RETETE1517
PRIETENI374
Retete

Musaca (2)

In Mancaruri cu carne la 23 Feb 2012

Se curata cartofii si se pun la fiert. Cand au fiert facem un piure, adaugand untul, laptele si oul. Potrivim de sare si dam deoparte. Calim ceapa, adaugam morcovii dati prin razatoare, lasam sa se caleasca putin, adaugam pasta de ardei si carnea, lasam putin dupa care adaugam putina apa si...

Reteta de preparare a papanasilor cu ciocolata

In Dulciuri la 22 Feb 2012

Reteta de preparare a papanasilor Mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,adaugam galbenusurile,amestecam cu o lingura,adaugam branza,grisul,coaja de potrocala,praful de copt,faina pana iese un aluat elastic si nelipicios. Infainam masa de lucru,din aluat facem un...

Pui umplut

In Mancaruri cu carne la 19 Feb 2012

Cu grija incepem sa desfacem puiul,putem sa ne ajutam de un cutit luand pielea de pe carne,ramanad  copanelele si aripile. Toata carnea o fierbem cca 10 min in apa cu sare si foi de dafin. Orezul se spala si se fierbe. Calim ceaPa,adaugam morcovul,ardeiul tocat,orezul,carnea tocata...

Clatite cu mere (2)

In Dulciuri la 15 Feb 2012

Mixam ouale cu zaharul si sarea, adaugam laptele, faina treptat(aluatul sa fie mai grosut),praful de copt. Merele le dam prin razatoare si le punem intr-o oala cu zaharul si batonul de scortisoara, amestecam si punem pe foc amestecand continuu, pana se inmoaie putin. Lasam sa se raceasca si...

Piept de pui in sos de rosii

In Pui la 15 Feb 2012

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul se taie rondele si se caleste in putin ulei incalzit. Se adauga busuioc si se amesteca. Carnea se taie bucati si se adauga peste legume, se lasa sa se caleasca putin cu legumele si se adauga rosiile si apa cat sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba cca...

Tort inima

In Torturi la 14 Feb 2012

Mixam ouale cu sarea si zaharul cca 5-8 minute. Adaugam faina cernuta, esenta, colorantul si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor cca 25 minute la foc mic, sa treaca testul cu scobitoarea CREMA-plicul de budinca il amestecam cu 3 linguri...

Tort cu bezea

In Dulciuri la 14 Feb 2012

Albusurile se bat spuma tare cu sarea, se adauga 3 linguri de zahar si se mixeaza bine ,adaugam inca 3 linguri de zahar si mixam pana se topeste si obtinem o bezea ferma. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt fomam 3 cercuri identice. Se da tava al cuptor cca 1 ora pana se usuca bezeaua....

Prajitura cu crema pasticcera

In Dulciuri la 5 Feb 2012

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,zaharul pana devine o spuma lucioasa, Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Faina se amesteca cu praful de copt,cacaoua. Se amesteca albusurie cu galbenusurile,faina cernuta,esenta de rom,omogenizam unsor si turnam in tava tapetata cu...

Pavlova

In Prajituri la 5 Feb 2012

Mixam albusurile cu sare 1 min la viteza mica,marim viteza si mixam pana face spuma,adaugam zaharul treptat mixand bine dupa fiecare,nu adaugam zahar pana nu se topeste anteriorul pus. Mixam pana devine o spuma lucioasa si grasa(sa stea tepi la atingere)adaugam otetul si amidonul si mai mixam...

Lasagne

In Lasagna la 2 Feb 2012

Sosul de carne - calim ceapa, morcovul, adaugam carnea si o lasam sa se caleasca cu ceapa, adaugam sucul de rosii, condimente si lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand. Sosul bechamel -topim untul, adaugam faina si lasam cca 2 min amestecand continuu. Luam cratita de pe foc si adaugam...

Rulada "Krem a la Krem"

In Prajituri la 2 Feb 2012

Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri de ulei. Albusurile se bat spuma cu 1 praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile in fir subtire, amestecand cu telul, adaugam cacao, plicul de creme ole, omogenizam si turnam in tava...

Branzoaice

In Dulciuri la 19 Ian 2012

Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si...

Tocana de pui

In Mancaruri cu carne la 15 Ian 2012

Carnea se condimenteaza si se prajeste pe ambele parti. Ceapa se caleste putin,se adauga gogosarii,se lasa sa se caleasca putin impreuna,se adauga pasta de tomate,carnea,sucul de rosii,se lasa sa fiarba pana scade sosul. La final se adauga usturoiul pisat si patrunjel.

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 13 Ian 2012

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 30 minute intr-un loc calduros. CREMA : Nuca macinata se amesteca cu zaharul,...

Placinta cu branza

In Dulciuri la 13 Ian 2012

Branza se amesteca cu ouale batute, zaharul, esenta si amidonul. ALUATUL: Ouale se bat cu zaharul si sarea, adaugam untul racit, laptele batut, esenta. Faina cernuta se pune intr-un lighean, se face gaura in mijloc se adauga drojdia, amestecul de ou,(daca este nevoie se mai adauga faina) se...

Patratele de ciocolata pentru aziz

In Prajituri la 13 Ian 2012

Sfaramam biscuitii (eu am folosit masina de tocat) adaugam laptele, untul topit si restul ingredientelor. Amestecam bine si turnam intr-o tava compozitia, nivelam bine si dam deoparte cat ne ocupam de crema. Incalzim smantana, adaugam ciocolata taiata bucati egale, untul si lasam pe foc...

Gulas

In Porc la 9 Ian 2012

Se taie carnea felii, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste pe ambele parti. Se adauga ceapa taiata, lasam se se prajeasca putin impreuna, dupa care adaugam restul ingredintelelor si apa cat sa acopere cartofii. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand este gata se amesteca...

Tort rulada

In Dulciuri la 7 Ian 2012

RULADA- Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptor 15 min la foc...

Chiftele cu ou

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Cartofii i-am spalat bine si i-am pus la fiert. La fel am procedat cu morcovii. Cand au fiert ii trecem pe sub un jet de apa si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam si pasam cu furculita. Adaugam carnea, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, usturoiul dat prin razatoarea mica, sare,...

Bomboane din biscuiti

In Dulciuri la 6 Ian 2012

Biscuitii ii dam prin masina de tocat. Amestecam ingredientele si le punem pe foc, amestecam din cand in cand. Lasam sa fiarba pana se topeste rahatul lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste biscuiti treptat. Amestecam bine si cu mana umeda formam bilute care le trecem prin nuca de...

Chisca

In Mezel de casa la 6 Ian 2012

Orezul se spala si se scurge bine Intr-o oala se pune apa si cand incepe sa fiarba adaugam orezul si il lasam sa fiarba cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca Fierbem ficatul si plamanii, sangele il fierbem cu putina sare dupa care il lasam sa se raceasca. Pasalaul il...

Amandine

In Prajituri la 22 Dec 2011

BLAT - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si apa, esenta de rom, faina cernuta cu cacao. Se omogenizeaza si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea. CREMA - se...

Rulada turceasca

In Prajituri la 22 Dec 2011

Oprim un pahar de lapte, restul il punem pe foc Amestecam faina cu zaharul, laptele care l-am oprit, capsunile pisate si omogenizam bine. Cand laptele a inceput sa fiarba adaugam amestecul in fir subtire, amestecam cu o lingura de lemn continuu pana se ingroasa. Luam oala de pe foc si...

Prajitura "Fulg de nea"

In Prajituri la 19 Dec 2011

Se bat albusurile cu 40 ml apa calduta, apoi adaugam zaharul treptat si se bat bine. Se mixeaza galbenusurile cu 10 ml apa calduta si se adauga peste albusuri. Faina o amestecam cu praful de copt si sarea, se amesteca cu albusurile, apoi adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu...

Manusi

In Dulciuri la 18 Dec 2011

Amestecam toate ingredientele bine pana omogenizam,invelim coca in folie alimentara si dam la rece 30 min. Intindem o foaie pe masa infainata si decupam manusile(eu am facut din carton sters bine) Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit cca 10 min Lasam sa se...

Pariziene cu mere

In Dulciuri la 16 Dec 2011

Facem maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri faina, putin lapte si lasam la dospit cca 10-15 minute. Adaugam restul de ingrediente si framantam pana devine un aluat omogen. Acoperim cu un prosop curat si lasam la dospit cca 1 ora. UMPLUTURA -spalam merele, le dam prin razatoare...

Farfalle cu ton maruntit in conserva

In Farfalle la 16 Dec 2011

Se pune intr-o oala apa cu sare si cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem timpul indicat. Curatam ceapa, o calim in putin ulei. Adaugam sucul de rosii, tonul si lasam sa fiarba cca 5 minute. Adaugam busuiocul (uscat am avut), sturoiul pisat, amestecam si adaugam pastele fierte si...

Chec cu Nutella

In Prajituri la 14 Dec 2011

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana se face spuma. Se adauga ouale pe rand, se mixeaza bine dupa fiecare, apoi adaugam un praf de sare, faina amestecata cu praful de copt, laptele, esenta, coaja de portocala si amestecam. Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava unsa...

Cartofi copti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2011

Cartofii ii spalam bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Cand au fiert cartofii pe jumatate, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca. Le taiem un capac si ii scobim. Adaugam salam, branza, cate 1 ou si putina sare. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii...

Varza murata calita cu slanina si carne afumata

In Mancaruri de legume la 14 Dec 2011

Varza se trece pe sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga bine. Se caleste ceapa putin, se adauga jumatate din varza, slanina taiata felii, carnea, varza si apa cu 2 degete mai putina decat varza. Se lasa sa fiarba la foc mic si cand scade apa se amesteca din cand in cand cca 5 minute....

Afisate 1111 - 1140 din 1517 retete    

Postari recente

publicat la 29.08.2021

Smoothie cu pere si banane

publicat la 29.08.2021

Desert clatite cu banane

publicat la 29.08.2021

Salata de ou cu avocado

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]