Intr-un vas punem apa si sare, cand incepe sa fiarba adaugam ouale spalate, lasam sa fiarba cca 7 minute. Le scurgem de apa in care au fiert si adaugam apa rece si lasam sa se raceasca. Decojim ouale si le taiem in 2 pe lungime, scoatem galbenusurile.
Tonul il scurgem si adaugam intr-un...
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet,
Ciupercile le curatam si le taiem felii,
Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ciupercile,le lasam sa se prajeasca,adaugam sare si piper dupa gust,
Lasam pe foc pana scade apa lasata de...
Intr-un vas adaugam,vinul,apa,zaharul,coaja de portocala si punem pe foc,
Cand incepe sa fiarba,adaugam perele curatate de coaja,lasam sa fiarba cca 30 min la foc mic,
Le rasucim din cand in cand ca sa fie acoperite perele cu sirop,
Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca perele in...
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste,adaugam smantana si laptele,amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea,coaja de lamaie si omogenizam,
Acoperim si dam la frigider 30 min,
Incalzim tigaia adaugam un strop de ulei si adaugam un polonic de...
Carnea tocata se amesteca cu sare,piper,ketchup,mustar,usturoiul pisat,ceapa data prin razatoare si stoarsa bine,oul batut putin,grisul si amestecam bine,acoperim si lasam deoparte 30 min,
Formam chiftele de hamburger si le frigem in tigaia grill pe ambele parti,
Taiem chifla in 2 adaugam...
Ficatul il spalam,il curatam de pielita si il taiem felii,il stergem cu un prosop de bucatarie,
Intr-o tigaie topim 50 g unt sau ulei,si prajim feliile pana se rumesc putin,
Spalam merele,le scoatem cotorul si le taiem felii,le stropim cu zeama de lamaie,
Intr-o tigaie adaugam restul de...
Feliile de paine se prajesc putin in tigaie.
Marul il spalam,il stergem cu un prosop si il taiem felii.
In tigaie adaugam feliile de mar si lasam putin cat sa se inmoaie.
Ungem felia de paine cu putin unt,felii de miez de lapte,felii de mar(optional salata),a 2 felie si servim cald.
Prima data vom curata ardeiul si ceapa,o vom taia cubulete,cascavalul il dam prin razatoare,
Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust,
Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ouale batute,lasam putin sa se prajeasca dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de...
BLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge.
Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o paleta,adaugam faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie...
Gogosarii ii spalam,curatam de cotoare si seminte si ii taiem grosime de cca 1 deget,
Intr-o cratita adaugam toate ingredientele fara gogosar.
Punem pe foc mediu pana se topeste zaharul,cand sa topit zaharul dam la foc mic si adaugam gogosari,acoperim cratita si lasam sa fiarba cca 25 min....
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,se spumeaza de cate ori este nevoie.
Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam 1 morcov dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin,adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam sa se caleasca impreuna cca 2 min.
Cand carnea...
Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile.
Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata...
Intr-un bol adaugam zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,coaja de lamaie data prin razataorea mica,amestecam dupa care adaugam uleiul si amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam faina cernuta treptat pana obtinem un aluat omogen.
Facem bilute micute si le punem in forma de nuci pe care...
Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim.
Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga....
Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie,
Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu)
Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,...
Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta...
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri,dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar.
Pieptul de pui il taiem felii subtirii si le vom bate cu ciocanul de batut carnea.
Condimetam carnea cu sare si piper dupa gust.
Pe fiecare...
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosp de bucatarie si il vom taia felii ca pentru snitele,fiecare felie o vom inveli in folie alimentara si le batem cu ciocanul de batut carne.
Amestecam sare,piper,busioc,cimbru si boia de ardei si vom condimenta carnea.
Acoperim cu folie...
Ciupercile le curatam de coaja si le asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu,dupa care le condimentam cu sare si piper.
Curatam ardeii de cotor si seminte si taiem felii.
Ceapa si carnatul il vom taia felii.
Cascavalul il vom da prin razatoarea mica.
In fiecare ciuperca adaugam...
Spanacul il alegem,ii rupem coditele si il spalam bine,
Punem apa si sare intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il scurgem bine de apa si il tocam,
Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam usutoiul curatat si...
Intindem aluatul de pizza de cca 1 cm grosime
Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,
Spalam prunele si le taiem in sferturi sau jumatati
Ungem blatul cu ketchup,oregano,adaugam cascaval ras,deasupra asezam bucati de prune si ananas,
Stropim cu putin ulei de masline deasupra si dam...
Foi -intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o...
Fierbem spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet,se scurg de apa si se trec pe sub un jet de apa rece,
Carnea de pui o spalam si o taiem cubulete,
Intr-o tigaie prajim carnea in putin ulei,scoatem carnea intr-o farfurie si o acoperim,
Calim ceapa in uleiul in care...
Aluat -drojdia se amesteca cu zaharul dizolvat in lapte,turnam amestecul peste faina amestecata cu sarea. Framantam un aluat elastic usor lipicios, acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Umplutura -ceapa,ardeiul se curata si se toaca marunt,se calesc in putin ulei,adaugam...
Ceapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare,
Cartofii ii curatam de coaja,spalam si ii maruntim cu robotul,ii scurgem bine de zeama si adaugam peste ceapa,
Feliile de...
Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita,
Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de piper,carnea de pui si apa
Punem cratita pe foc si lasam la fiarba pana sunt fierte,
Scoatem carnea...
Mixam ouale cu 1 lingurita sare,pana isi dubleaza volumul,
Adaugam laptele si faina cat sa iasa un aluat putin mai gros ca o smantana,
Adaugam masline,salamul taiat cubulete,ceapa taiata rondele,1/2 conserva ton,
Amestecam cu miscari usoare de jos in sus,
Intr-o tigaie adaugam putin...
Pieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele,
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de piept de pui,avand grija sa punem si pe fundul formei
Adaugam peste pui masline fara samburi ...
Aluat -amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min,
Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim...
Se amesteca faina cu sarea,zaharul,se face gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,trebuie sa rezulte o coca nelipicioasa si elastica,se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se intinde coca intr-o foaie de...
Oua panirat
Intr-un vas punem apa si sare, cand incepe sa fiarba adaugam ouale spalate, lasam sa fiarba cca 7 minute. Le scurgem de apa in care au fiert si adaugam apa rece si lasam sa se raceasca. Decojim ouale si le taiem in 2 pe lungime, scoatem galbenusurile. Tonul il scurgem si adaugam intr-un...
Tagliatelle cu ciuperci
Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, Ciupercile le curatam si le taiem felii, Intr-o tigaie adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ciupercile,le lasam sa se prajeasca,adaugam sare si piper dupa gust, Lasam pe foc pana scade apa lasata de...
Pere in sos de ciocolata
Intr-un vas adaugam,vinul,apa,zaharul,coaja de portocala si punem pe foc, Cand incepe sa fiarba,adaugam perele curatate de coaja,lasam sa fiarba cca 30 min la foc mic, Le rasucim din cand in cand ca sa fie acoperite perele cu sirop, Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca perele in...
Clatite cu banane
Mixam ouale cu zaharul pana se topeste,adaugam smantana si laptele,amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea,coaja de lamaie si omogenizam, Acoperim si dam la frigider 30 min, Incalzim tigaia adaugam un strop de ulei si adaugam un polonic de...
Hamburger
Carnea tocata se amesteca cu sare,piper,ketchup,mustar,usturoiul pisat,ceapa data prin razatoare si stoarsa bine,oul batut putin,grisul si amestecam bine,acoperim si lasam deoparte 30 min, Formam chiftele de hamburger si le frigem in tigaia grill pe ambele parti, Taiem chifla in 2 adaugam...
Ficat de vitel cu mere
Ficatul il spalam,il curatam de pielita si il taiem felii,il stergem cu un prosop de bucatarie, Intr-o tigaie topim 50 g unt sau ulei,si prajim feliile pana se rumesc putin, Spalam merele,le scoatem cotorul si le taiem felii,le stropim cu zeama de lamaie, Intr-o tigaie adaugam restul de...
Sandvis cu mere
Feliile de paine se prajesc putin in tigaie. Marul il spalam,il stergem cu un prosop si il taiem felii. In tigaie adaugam feliile de mar si lasam putin cat sa se inmoaie. Ungem felia de paine cu putin unt,felii de miez de lapte,felii de mar(optional salata),a 2 felie si servim cald.
Omleta quesadilla
Prima data vom curata ardeiul si ceapa,o vom taia cubulete,cascavalul il dam prin razatoare, Intr-un bol batem ouale cu condimente dupa gust, Intr-o tigaie adaugam untul si cand s-a topit adaugam ouale batute,lasam putin sa se prajeasca dupa care adaugam 1/2 din cantitatea de...
Tort Hallowen
BLAT -Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devine spuma,adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea care nu curge. Adaugam galbenusurile si apa,amestecam usor cu o paleta,adaugam faina cernuta si amestecam pana se incorporeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie...
Gogosari in sos
Gogosarii ii spalam,curatam de cotoare si seminte si ii taiem grosime de cca 1 deget, Intr-o cratita adaugam toate ingredientele fara gogosar. Punem pe foc mediu pana se topeste zaharul,cand sa topit zaharul dam la foc mic si adaugam gogosari,acoperim cratita si lasam sa fiarba cca 25 min....
Ciorba de rata
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,se spumeaza de cate ori este nevoie. Intr-o tigaie calim ceapa in putin ulei,adaugam 1 morcov dat prin razatoare si lasam sa se caleasca putin,adaugam pasta de tomate si putina apa si lasam sa se caleasca impreuna cca 2 min. Cand carnea...
Tort papusa
Vom face 2 blaturi deci vom dubla cantitatile. Primul blat- mixam 6 albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam ca la bezea,galbenusurile le amestecam cu uleiul si esenta de rom, si adaugam peste spuma de albusuri, cu o paleta amestestecam cu miscari usoare,adaugam faina amestecata...
Nuci umplute
Intr-un bol adaugam zaharul,zaharul vanilat,praful de copt,coaja de lamaie data prin razataorea mica,amestecam dupa care adaugam uleiul si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam faina cernuta treptat pana obtinem un aluat omogen. Facem bilute micute si le punem in forma de nuci pe care...
Piept de rata la cuptor
Pieptul de rata il scoatem de la frigider cu o ora inainte sa il pregatim. Preseram sare pe partea cu carne,pe partea cu piele il crestam in forma de romburi(eu nu m-am complicat ca era prea multa munca si nu taia cutitu bine:)) )eu doar l-am crestat pentru a permite grasimii sa se scurga....
Merluciu in crusta de cartofi
Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie, Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu) Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,...
Tort Amandina
Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta...
Rulouri de pui cu dovlecei
Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem felii cat mai subtiri,dupa care ii prajim pe ambele parti intr-o tigaie grill sau pe gratar. Pieptul de pui il taiem felii subtirii si le vom bate cu ciocanul de batut carnea. Condimetam carnea cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare...
Cordon bleo
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosp de bucatarie si il vom taia felii ca pentru snitele,fiecare felie o vom inveli in folie alimentara si le batem cu ciocanul de batut carne. Amestecam sare,piper,busioc,cimbru si boia de ardei si vom condimenta carnea. Acoperim cu folie...
Ciuperci umplute cu carnati
Ciupercile le curatam de coaja si le asezam in tava tapetata cu folie de aluminiu,dupa care le condimentam cu sare si piper. Curatam ardeii de cotor si seminte si taiem felii. Ceapa si carnatul il vom taia felii. Cascavalul il vom da prin razatoarea mica. In fiecare ciuperca adaugam...
Spanac cu lapte
Spanacul il alegem,ii rupem coditele si il spalam bine, Punem apa si sare intr-o cratita si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul,lasam sa fiarba cateva clocote dupa care il scurgem bine de apa si il tocam, Intr-o tigaie adaugam ulei si cand sa incalzit adaugam usutoiul curatat si...
Pizza cu prune
Intindem aluatul de pizza de cca 1 cm grosime Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, Spalam prunele si le taiem in sferturi sau jumatati Ungem blatul cu ketchup,oregano,adaugam cascaval ras,deasupra asezam bucati de prune si ananas, Stropim cu putin ulei de masline deasupra si dam...
Prajitura cu miere
Foi -intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute. Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o...
Spaghete cu pui si smantana
Fierbem spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet,se scurg de apa si se trec pe sub un jet de apa rece, Carnea de pui o spalam si o taiem cubulete, Intr-o tigaie prajim carnea in putin ulei,scoatem carnea intr-o farfurie si o acoperim, Calim ceapa in uleiul in care...
Pizza turceasca
Aluat -drojdia se amesteca cu zaharul dizolvat in lapte,turnam amestecul peste faina amestecata cu sarea. Framantam un aluat elastic usor lipicios, acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Umplutura -ceapa,ardeiul se curata si se toaca marunt,se calesc in putin ulei,adaugam...
Cuib de carne tocata
Ceapa,morcovii,usturoiul curatam de coaja,spalam bine si ii tocam cu ajutorul robotului sau prin masina de tocat,Compozitia o rasturnam intr-un castron mai mare, Cartofii ii curatam de coaja,spalam si ii maruntim cu robotul,ii scurgem bine de zeama si adaugam peste ceapa, Feliile de...
Ciorba radauteana
Curatam radacinele,le spalam,le taiem in bucati mai mari si le punem intr-o cratita, Adaugam ceapa curata,morcovii curatati si taiati in 2,crenguta de cimbru,foile de dafin,boabe de piper,carnea de pui si apa Punem cratita pe foc si lasam la fiarba pana sunt fierte, Scoatem carnea...
Pizza tip clatita
Mixam ouale cu 1 lingurita sare,pana isi dubleaza volumul, Adaugam laptele si faina cat sa iasa un aluat putin mai gros ca o smantana, Adaugam masline,salamul taiat cubulete,ceapa taiata rondele,1/2 conserva ton, Amestecam cu miscari usoare de jos in sus, Intr-o tigaie adaugam putin...
Cosulete cu ou
Pieptul de pui se taie felii subtiri,se bat cu ciocanul pentru snitele, Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust Se ung formele de briosa cu ulei si asezam pe margine cate o felie de piept de pui,avand grija sa punem si pe fundul formei Adaugam peste pui masline fara samburi ...
Pizza calzone
Aluat -amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min, Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim...
Pizza meditaraneana
Se amesteca faina cu sarea,zaharul,se face gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in apa calduta,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,trebuie sa rezulte o coca nelipicioasa si elastica,se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se intinde coca intr-o foaie de...