Merluciu in crusta de cartofi

de Lau in Peste, 17 Oct 2013 | 5133 vizualizari

 

Sursa este Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • 1 kg merluciu(eu am folosit trunchi)
  • 250 g cartofi rasii
  • 100 g pesmet
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu in crusta de cartofi:

Pestele il dezghetam il curatam si il stergem cu un prosop de bucatarie,

Curatam cartofii(3 am curatat)spalam si i idam prin razatoare(eu am folosit robotu)

Ii scurgem bine si amestecam cu pesmetul,patrunjelul tocat,1 catel de usturoi dat prin razatoare,sare piper dupa gust si amestecam,

Asezam bucatile de peste in tava tapetata cu hartie de copt,si le ungem cu zeama de la 1/2 lamaie,adaugam un strat generos de cartofi deasupra fiecarei bucatim

Presam putin cu lingura si stropim cu ulei,adaugam si cei 2 catei de usturoi necuratati in tava si dam la cuptorul incalzit cca 25 min,

Eu eram sa uit tava la cuptor(tocamai in timpul acela sa gasit un puiut sa faca o pozna si strangem dupa el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mreana la cuptor