Tort Amandina

de Lau in Torturi, 16 Oct 2013 | 6538 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Anamaria-Cook pentru fondant

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de rom
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri de 3 in 1 clasic
  • Fondat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta ca sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit cca 35 minute, verificam cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 2.

Siropul - intr-un ibric adaugam apa si zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba cca 5 minute, oprim focul si adaugam plicurile de 3 in 1 si esenta, amestecam si lasam la racit.

Crema - untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam cacao si esenta mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Fondat - prima data vom pune un vas la congelator cat vom face siropul. Intr-o cratita adaugam apa si zaharul la mijloc, punem pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtinem un sirop mai grosut. Facem proba cu paharul cu apa rece, daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca e gata. Adaugam mierea, amestecam si luam de pe foc.

Turnam siropul obtinut in vasul rece si mixam pana ce incepe sa se ingroase si se albeste. Adaugam ciocolata data prin razatoare si omogenizam.

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie, o insiropam, adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, o insiropam, ungem tortul cu crema ramasa si dam la frigider 30 minute (cat pregatim fondatul)

Deasupra adaugam fondatul din care am oprit 2-3 linguri pentru ornat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandină nereuşit (de post)