Desert tavalita de post

de Lau in Prajituri, 3 Ian 2018 | 8183 vizualizari

 

reteta romaneasca
M-am inspirat de la Lucky Cake

 

INGREDIENTE

  • 210 g faina
  • 180 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 35 g cacao
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 230 ml compot
  • Sosul de ciocolata
  • 30 g cacao
  • 175 ml apa
  • 150 g margarina
  • 2 linguri zahar
  • 100 g ciocolata de post
  • nuca de cocos
  • nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tavalita de post:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura si adaugam ingredientele umede. Cu ajutorul unui tel/spatula, amestecam pana ce se omogenizeaza  bine.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca. 35 min, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca complet, dupa care o taiem patratele.

Sosul de ciocolata-punem ingredientele intr-o cratita mica si lasam sa fiarba, amestecand continuu pana ce se topeste margarina, la final adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cu ajutorul unei furculite scufundam fiecare patratica in sosul de ciocolata, apoi o dam prin nuca macinata sau nuca de cocos si asezam intr-o tava.

Lasam sa se raceasca 1 ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tavalita de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie