rodicamaria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 19.06.2011

RETETE114
PRIETENI50
Retete

Salam de biscuiti reteta cu lapte de cocos

In Prajituri la 27 Oct 2012

Salam de biscuiti reteta Laptele de cocos,zaharul,untul,ciocolata si cacaua se pun intr-o cratita antiaderenta si se pun la foc mic,amestecand continuu pana untul si ciocolata s-au topit si totul devine un lichid omogen.Nu se fierbe.Se lasa sa se racoreasca. Biscuitii se rup bucati(nu se...

Tocanita de dovlecel si cartofi la cuptor

In Mancaruri de post la 14 Oct 2012

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei. Dovlecelul se curata si se taie cubulete.Cartofii la fel.Maslinele se taie marunt ,foaia de dafin se rupe bucatele. Se amesteca toate ingredientele in cratita in care am calit ceapa.Se potriveste dupa gust cu sare si piper....

Prajitura cu ciocolata si cocos

In Prajituri la 13 Oct 2012

Fulgii de nuca de cocos se amesteca cu laptele si se pun pe foc mic pana este absorbit tot laptele(5 min) apoi se lasa deoparte amestecand din cand in cand pana se raceste. Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca cu zaharul pana devin cremoase apoi se adauga faina amestecata cu praful...

Cannelloni din sunca presata

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2012

Ceapa se curata ,se taie fin si se caleste usor in ulei.Morcovul se curata,se spala,se da pe razatoarea mare si apoi se pune peste ceapa impreuna cu doua linguri de apa si se caleste in continuare cateva minute.Se adauga sucul de rosii si se fierbe fara capac pana scade zeama si devine un sos...

Cheesecake

In Prajituri la 22 Sep 2012

Preparam baza : biscuitii se macina si se amesteca bine cu untul topit. Tava(19X23) se unge cu unt,se toarna amestecul de biscuiti cu unt,se niveleaza si se taseaza bine cu lingura.Se da la frigider pana pregatim crema de branza. Crema de branza : se amesteca bine toate ingredientele si se...

Canelonni cu somon si dovlecel

In Cannelloni la 22 Sep 2012

Se prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc mic,amestecand continuu.Se dau cateva clocote si se da deoparte .Se lasa la racit,se amesteca din...

Clafoutis cu pepene

In Dulciuri la 15 Sep 2012

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se  omogenizeaza bine cu telul. Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se omogenizeaza din nou cu telul. Vasul in care se va coace prajitura(eu am un vas termorezistent cu...

Legume gratinate

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2012

Cartofii se fierb in coaja.Dupa ce s-au racit se curata si se taie felii. Dovlecelul se curata de coaja,se taie in doua apoi in lung si rezulta 8 bucati,apoi se fierbe in apa cu sare. Brocolli se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare. Ungem tava Pyroflam cu putin ulei si aranjam...

Ciupercute la congelator

In Conserve la 15 Sep 2012

Ciupercile se curata de pielea de deasupra, se trec repede prin jet de apa, se taie bucati. Se pun in punga de plastic si se dau la congelator. Cand am nevoie iau o tigaie teflonata, pun cateva picaturi de ulei si cantitatea necesara de ciuperci congelate. Pun la foc mic si calesc pana cand se...

Vinete la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2012

Vanata am spalat-o si am taiat-o,de-a latul, felii potrivit de groase.Am uns tava cu ulei si am asezat feliile de vinete. Rosiile le-am spalat si le-am decojit,apoi le-am taiat cubulete si le-am asezat peste feliile de vinete. Am sarat si piperat si am presarat busuioc uscat.Am mai stropit...

Musaca altfel

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2012

Se unge o tava 20x30 cu ulei.Cartofii se curata si se taie rondele.Se pune un strat pe fundul tavii.Se presara cu sare si piper Din smantana,oua si 150 g cascaval se face un sos.1/2 din sos se pune peste primul strat de cartofi. Se pun apoi ardeii copti taiati fasii.Al treilea strat este...

Tiramisu reţetă rapida

In Prajituri la 20 Mai 2012

Tiramisu reţetă rapida Crema se prepara conform instructiunilor de pa ambalaj si se amesteca cu mascarpone. Piscoturile se inmoaie repede in cafea (indulcita dupa gust si adaugat esenta de rom,tot dupa gust).Nu se tin mult in cafea,doar se introduc si se scot. Se aranjeaza primul strat...

Budinca de orez

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2012

Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare. Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora. Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in...

Crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2012

Se amesteca toate ingredientele si se da la rece.Se serveste pe paine prajita(sau nu,cum doriti)

Oua in cuib de rosii

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2012

Rosiile se spala,se taie capacelul si se scobeste miezul.Apoi se pun cu gura in jos sa se mai scurga zeama din ele. Pieptul de pui(facut la gratar am avut eu)se taie cubulete,maslinele se desamburesc si se taie marunt,cascavalul se rade. In interiorul rosiilor se aseaza cubuletele de piept...

Prajitura cu mere la Dry Cooker

In Prajituri la 24 Mar 2012

Merele se curata si se taie cubulete apoi se dau prin faina(sa nu se afunde in aluat) Galbenusurile se fraca cu zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu zaharul tos.Se adauga galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt amestecand usor pana la incorporarea ingredientelor....

Trufe din piure de castane

In Prajituri la 17 Mar 2012

Se amesteca piureul de castane cu biscuitii macinati,esenta de rom si apa pana cand se obtine un "aluat "usor de modelat.Facem bilute de marimea dorita si le dam prin pudra de cacao.

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2012

Galbenusurile,faina,sunca,uleiul,iaurtul,muschiuletul,maslinele,dovlecelul,ardeiul kapia,mararul si piperul(dupa gust)se amesteca bine intr-un castron de marime potrivita.Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitia de mai inainte impreuna cu praful de copt stins in otet.Sare nu am...

Lasagna cu spanac

In Lasagna la 3 Mar 2012

Am facut intai sosul alb: faina am desfacut-o cu lapte si am pus la fiert amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Am pus si untul si putin piper. Apoi am lasat deoparte. Ceapa am calit-o usor in putin ulei. Am pus spanacul decongelat si stors de apa, telemeaua data pe razatoarea mare,...

Gratar din piept de curcan la sandwich maker

In Curcan la 19 Feb 2012

Am uns placa de grill cu putin ulei.Apoi 5 minute pe o parte,5 minute pe cealalta,pana nu mai sfaraie.Si gata.Apoi se poate asezona cu piper,Vegeta sau ce doriti.

Budinca de paste cu brocoli

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2012

Brocoli se fierbe in apa cu sare.Spaghetele se rup in 3 si se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj,dupa care se scurg si se clatesc cu jet de apa rece. Ouale se bat cu smantana,se adauga cascavalul dat pe razatoarea mare,brocoli rupt buchetele mici,morcovul taiat cubulete,sare, piper si se...

Napolitane cu crema de bomboane de lapte

In Dulciuri la 11 Feb 2012

Bomboanele se pun la foc mic ,intr-o craticioara antiaderenta,cu laptele.Cand s-au topit se pune untul si se fierbe in continuare amestecand continuu.La inceput are aspect branzit dar amestecati in continuu la foc mic si dupa cateva minute se inglobeaza tot untul si devine o crema fina,omogena....

Prajitura BAIADERA

In Dulciuri la 5 Feb 2012

  Intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul se adauga nuca macinata se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot-doua. Aceasta compozitie se adauga peste biscuitii macinati,se adauga si untul si esenta de rom si se amesteca bine,pana se topeste untul si...

Budinca de conopida cu ton

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2012

Conopida se fierbe in apa cu sare.Cartofii se curata de coaja,se taie in patru si se fierb in apa cu sare. Din lapte si faina se face un sos alb: faina se dizolva cu laptele ,se pune pe foc mic intr-o craticiora antiaderenta si se da in cateva clocote pana se ingroasa putin.Se amesteca des ca...

Chec cu nuca de cocos si ananas

In Dulciuri la 29 Ian 2012

Laptele se pune la fiert.Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos,se amesteca bine si se lasa la racit. Intre timp se amesteca bine untul(la temperatura camerei) cu zaharul si apoi se adauga si galbenusurile si se incorporeaza.Se adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt,se...

Omleta la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2012

Ouale se bat putin cu furculita,se adauga carnatul,ciupercile si smantana si se amesteca bine.Se rastoarna compozitia in tava (20x30)unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mic 20-25 min sau pana este facuta(dupa gust,mie imi place bine facuta!) Se portioneaza in functie de marimea feliilor de...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 17 Dec 2011

Se amesteca toate ingredientele,inafara de ulei. Amestecul se toarna in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins,la foc mic.Se coace pana se rumeneste deasupra. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Cus-Cus

In Mancaruri de post la 17 Dec 2011

Cus-cus se caleste in putin ulei si se da deoparte. Ceapa si morcovul se calesc in putin ulei,in alt vas, apoi se adauga un pahar cu apa,sare ,piper si se fierbe ,cu capacul pe oala,pana cand morcovul este aproape fiert. Apoi se adauga cus-cus-ul ,ardeiul kapia si ciupercile si se mai...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 17 Dec 2011

Punem la fiert apa cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul.Luam de pe foc si adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Laptele praf il amestecam cu cacaua si nuca de cocos,apoi adaugam lichidul si amestecam bine sa nu ramana cocoloase de lapte praf nedizolvate.Adaugam si esenta...

Budinca de conopida

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2011

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa...

Afisate 61 - 90 din 114 retete    

Postari recente

publicat la 09.09.2014

Pateu din piept de pui

publicat la 31.08.2014

Dulceata de pepene galben

publicat la 09.03.2014

Lasagna cu brocolli si ciuperci

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]