Azi am inaugurat vasul de gatit Pyroflam by Horia Varlan. L-am luat cu puncte bonus din Real.
Morcovul se curata, se taie in 4 si se firebe in apa cu sare.
Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa rece o ora.
Ceapa se caleste in putin ulei, apoi se pune zeama in care a fiert morcovul,se mai completeaza cu apa si se pune la fiert orezul (care a fost scurs in prealabil de apa in care s-a inmuiat).
Morcovul fiert si muschiuletul se taie cubulete.
Orezul se scurge de apa in care a fiert si se lasa la racit.
Ouale se bat bine cu furculita.
Cand orezul s-a racit se amesteca usor cu morcovul, muschiuletul, ardeiul kapia, ouale, mararul si se potriveste la gust cu sare si piper.
Se unge vasul cu ulei, se toarna compozitia si se niveleaza. Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc mic, cam 45 min. Se scoate din cuptor, se presara deasupra cascavalul dat pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 10 min.
1
Atentie cu vasul, cand umblati la cuptor, luati manere de silicon, ca in poza, altfel cu manusa textila aluneca foarte tare si s-ar putea sa dati totul pe jos sau mai rau sa va opariti.
2
Puteti sa mai adaugati mazare, ciuperci.
3
Puteti sa scoateti carnea si sa faceti doar cu legume, de post.