Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu...
Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca.
Cand este rece se pune intr-un castron si se zdrobeste piure.Se adauga maioneza,sare piper si usturoiul pisat,dupa gust.
Nu am pus usturoi,pt.ca...
Se taie bucati mici rahatul(sau se da prin masina de tocat) si se topeste in 3 linguri de apa(intr-o cratita antiaderenta), se ia de pe foc si se adauga untul.
Se amesteca foarte bine dupa care se pune zeama de la clementina.
Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa...
Oul se bate cu putin piper si cateva fire de oregano uscat.Se adauga laptele.
Se unge o tava cu unt.Cele trei felii de paine se inmoaie in amestecul de ou cu lapte si se aseaza in tava.Deasupra se pune sunca presata apoi cascavalul(sau branza topita,ce doriti),apoi feliile de rosii si masline...
Reteta este pt.tava mica.
Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu...
Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit...
Apa se pune la fiert cu o lingura de "vegeta"de casa (sau cat doriti in functie de gust).Se fierbe 15-20 min sau pana cand zarzavatul este fiert.La sfarsit se pun cateva picaturi de ulei.Separat am fiert taiteii si i-am adaugat in supa in momentul servirii.
Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta...
Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei.
Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu...
Hreanul,morcovul si gogosarul se curata si apoi se dau prin masina de carne.Varza se toaca fideluta.
Se amesteca toate ,se acopera vasul si se lasa 24 ore,timp in care se amesteca din cand in cand.
Se pune apoi in borcane.
Dupa ce se curata si se spala,se dau toate prin masina de carne,apoi se adauga sarea si se amesteca bine.Se pune un capac pe vasul cu amestecul si se da la camara,la macerat, pt 24 ore.Se amesteca bine din cand in cand.A doua zi se pun aspirinele pisate marunt si se amesteca bine.Se mai lasa o...
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Ouale se bat cu smantana si putin piper si se toarna deasupra.
Se da la cuptorul...
Vanata se curata de coaja ,se spala si se taie felii,groase cam de jumatate de centimetru.Se insira pe o farfurie si se presara cu sare,ca sa-si lase zeama amara.Le-am lasat cam 15-20 min.
Intre timp,rosia se scufunda in apa fiarta si se curata de pielita,apoi se taie cubulete.
Ceapa se...
Intr-o tava de 18 x 23 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite.
Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute.
Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se...
Ficateii se fierb in apa cu sare.Se strecoara si se lasa la racorit,apoi se paseaza cu furculita sau se dau in blender.Apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente.Cantitatile sunt relative,in functie de consistenta si gust.
Se bate untul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,adaugandu-se unul cate unul, amestecand usor.
Se bate pana ce zaharul se dizolva complet. In momentul asta compozitia arata ca "taiata",isi va reveni dupa ce se adauga faina si laptele si...
Cei 100-150 ml lapte se amesteca cu ness-ul si se incalzesc putin.Biscuitii Eugenia se inmoaie in aceasta compozitie.Nu se lasa mult sa nu se fleceasca.Se introduc pe rand in lichid si se scot dupa 1-2 min.Se aseaza direct in vasul in care vreti sa faceti tortul.
Dupa aceea se prepara budinca...
Fructele ,asa inghetate ,le-am pus intr-o craticioara teflonata,impreuna cu zaharul.Le-am pus la foc pana s-au dezghetat fructele si in zeama care si-au lasat-o s-a topit zaharul.Nu le-am fiert si le-am amestecat cu grija sa ramana fructele cat mai intregi.Am dat deoparte si am lasat sa se...
Din faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da la cuptor si se coace pe jumatate.
Cele cinci albusuri se bat cu restul de zahar,iar la sfarsit se...
Ouale si castravetii se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.Maslinele se desfac de samburi si se taie bucatele cat mai mici.
Se pun ardeii kapia si maioneza.Se pune piper si sare(daca mai este nevoie)
Se amesteca bine toate ingredientele.
Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum).
Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul...
Ardeii se spala ,se taie felii si se toaca cu masina de carne.Se pun intr-o cratita si se dau un clocot.
Se piseaza aspirinele ,se adauga la compozitie si se amesteca bine pentru dizolvare.Se repartizeaza compozitia in borcane si se da la cuptor pt.sterilizare(in tava cuptorului de aragaz se...
Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.
Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga...
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se adauga 2 linguri smantana.
Se lasa un botz deoparte si apoi se intinde o foaie in tava tapetata cu unt si faina.
Apoi se pune crema din:
750 g branza dulce
250 g zahar
4 galbenusuri ou
1 plic budinca de...
Tort de nuci
Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu...
Crema de conopida
Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca. Cand este rece se pune intr-un castron si se zdrobeste piure.Se adauga maioneza,sare piper si usturoiul pisat,dupa gust. Nu am pus usturoi,pt.ca...
Napolitane cu crema de rahat
Se taie bucati mici rahatul(sau se da prin masina de tocat) si se topeste in 3 linguri de apa(intr-o cratita antiaderenta), se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se pune zeama de la clementina. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa...
Paine cu ou la cuptor
Oul se bate cu putin piper si cateva fire de oregano uscat.Se adauga laptele. Se unge o tava cu unt.Cele trei felii de paine se inmoaie in amestecul de ou cu lapte si se aseaza in tava.Deasupra se pune sunca presata apoi cascavalul(sau branza topita,ce doriti),apoi feliile de rosii si masline...
"Rafaello"cu glazura de ciocolata
Reteta este pt.tava mica. Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu...
Gauffres de Bruxelles
Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit...
Supa din "Vegeta"de casa
Apa se pune la fiert cu o lingura de "vegeta"de casa (sau cat doriti in functie de gust).Se fierbe 15-20 min sau pana cand zarzavatul este fiert.La sfarsit se pun cateva picaturi de ulei.Separat am fiert taiteii si i-am adaugat in supa in momentul servirii.
Mancare de dovlecel
Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta...
Rulada cu castane
Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei. Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu...
Salata asortata pentru iarna
Hreanul,morcovul si gogosarul se curata si apoi se dau prin masina de carne.Varza se toaca fideluta. Se amesteca toate ,se acopera vasul si se lasa 24 ore,timp in care se amesteca din cand in cand. Se pune apoi in borcane.
"Vegeta" de casa
Dupa ce se curata si se spala,se dau toate prin masina de carne,apoi se adauga sarea si se amesteca bine.Se pune un capac pe vasul cu amestecul si se da la camara,la macerat, pt 24 ore.Se amesteca bine din cand in cand.A doua zi se pun aspirinele pisate marunt si se amesteca bine.Se mai lasa o...
Conopida la cuptor
Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe razatoarea mare. Ouale se bat cu smantana si putin piper si se toarna deasupra. Se da la cuptorul...
Salata de vinete
Vanata se curata de coaja ,se spala si se taie felii,groase cam de jumatate de centimetru.Se insira pe o farfurie si se presara cu sare,ca sa-si lase zeama amara.Le-am lasat cam 15-20 min. Intre timp,rosia se scufunda in apa fiarta si se curata de pielita,apoi se taie cubulete. Ceapa se...
Prajitura "magica"
Intr-o tava de 18 x 23 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se...
Pateu de ficatei de pui
Ficateii se fierb in apa cu sare.Se strecoara si se lasa la racorit,apoi se paseaza cu furculita sau se dau in blender.Apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente.Cantitatile sunt relative,in functie de consistenta si gust.
Waffe
Se bate untul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,adaugandu-se unul cate unul, amestecand usor. Se bate pana ce zaharul se dizolva complet. In momentul asta compozitia arata ca "taiata",isi va reveni dupa ce se adauga faina si laptele si...
Tort "Eugenia"
Cei 100-150 ml lapte se amesteca cu ness-ul si se incalzesc putin.Biscuitii Eugenia se inmoaie in aceasta compozitie.Nu se lasa mult sa nu se fleceasca.Se introduc pe rand in lichid si se scot dupa 1-2 min.Se aseaza direct in vasul in care vreti sa faceti tortul. Dupa aceea se prepara budinca...
Inghetata cu fructe de padure
Fructele ,asa inghetate ,le-am pus intr-o craticioara teflonata,impreuna cu zaharul.Le-am pus la foc pana s-au dezghetat fructele si in zeama care si-au lasat-o s-a topit zaharul.Nu le-am fiert si le-am amestecat cu grija sa ramana fructele cat mai intregi.Am dat deoparte si am lasat sa se...
Tarta cu fructe si bezea
Din faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da la cuptor si se coace pe jumatate. Cele cinci albusuri se bat cu restul de zahar,iar la sfarsit se...
Salata de oua
Ouale si castravetii se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.Maslinele se desfac de samburi si se taie bucatele cat mai mici. Se pun ardeii kapia si maioneza.Se pune piper si sare(daca mai este nevoie) Se amesteca bine toate ingredientele.
Salata de Fasole Verde
Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum). Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul...
Ardei Kapia la Borcan
Ardeii se spala ,se taie felii si se toaca cu masina de carne.Se pun intr-o cratita si se dau un clocot. Se piseaza aspirinele ,se adauga la compozitie si se amesteca bine pentru dizolvare.Se repartizeaza compozitia in borcane si se da la cuptor pt.sterilizare(in tava cuptorului de aragaz se...
Ketchup de casa
Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand. Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga...
Prajitura cu branza
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se adauga 2 linguri smantana. Se lasa un botz deoparte si apoi se intinde o foaie in tava tapetata cu unt si faina. Apoi se pune crema din: 750 g branza dulce 250 g zahar 4 galbenusuri ou 1 plic budinca de...