Budinca de conopida

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2011 | 4001 vizualizari

 

Dupa o reteta din Practic in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (cam 1 kg a avut cu tot cu frunze)
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa gust.

Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus,amestecandu-se usor prin rasturnare pana se incorporeaza complet.

Se unge tava cu unt,se pune compozitia,se mai presara cascaval ras si se da la cuptor,la foc mic,pana cand este aurie deasupra.

Se serveste calda,dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida