Budinca de conopida

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 10 Dec 2011 | 4328 vizualizari

 

Dupa o reteta din Practic in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (cam 1 kg a avut cu tot cu frunze)
  • 200 g sunculita taraneasca
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de conopida:

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca.

Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca sosul alb,conopida zdrobita,sunculita taiata cubulete,galbenusurile si cascavalul ras cu sare si piper dupa gust.

Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitia de mai sus,amestecandu-se usor prin rasturnare pana se incorporeaza complet.

Se unge tava cu unt,se pune compozitia,se mai presara cascaval ras si se da la cuptor,la foc mic,pana cand este aurie deasupra.

Se serveste calda,dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida