dupa o reteta Laura Laurentiu(am modificat putin cantitatile,zaharul mi s-a parut prea mult,am pus 200g in loc de 300 si tot a iesit dulce,probabil de la biscuiti)
Intr-o cratita se pun pe foc zaharul si apa. Dupa ce se dizolva zaharul se adauga nuca macinata se amesteca bine si se mai lasa sa dea un clocot-doua.
Aceasta compozitie se adauga peste biscuitii macinati,se adauga si untul si esenta de rom si se amesteca bine,pana se topeste untul si compozitia devine omogena.
Se imparte compozitia obtinuta in doua parti, iar una dintre ele se amesteca omogen cu 1 lingura de cacao.
In tava(19/23 este a mea)se intinde compozitia cu cacao,se niveleaza cu mana sau cu lingura si se preseaza.
Deasupra de compozitia cu cacao se intinde compozitia "alba".
Se da la frigider ca sa se raceasca bine(eu am lasat-o 30 min.ca nu mai aveam rabdare).
Glazura: se topeste pe baia de abur ciocolata amestecata cu frisca si uleiul,se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele.
Se scoate tava din frigider si se toarna glazura calda ,se niveleaza cu lingura si se da din nou la frigider.