Se prepara sosul alb: untul se topeste la foc mic.Se da deoparte si se pune faina,se amesteca bine ,apoi se toarna laptele,cate putin si se amesteca sa nu se formeze cocoloase.Se pune apoi pe foc mic,amestecand continuu.Se dau cateva clocote si se da deoparte .Se lasa la racit,se amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta deasupra.
Medalionul de somon se curata de piele si oase si se taie cubulete mici,apoi se amesteca cu dovlecelul,oul,branza,vegeta,mararul si ardeiul.Se potriveste gustul de sare si piper.
Se iau canelonni si se umplu cu acest amestec.
Tava Pyroflam se unge cu unt,se toarna 1/4 di sosul alb,se aseaza canelonni umplute si se toarna restul de sos,care trebuie sa acopere tot.
Se da la cuptorul preincalzit.Dupa 30 min se presara deasupra si cascavalul dat pe razatoarea mare.
Se mai da la cuptor,la foc mic,pana cand se rumeneste deasupra.