Clafoutis cu pepene

de rodicamaria in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 4835 vizualizari

 

Pe ultima suta de metri,aproape nu mai sunt pepeni in piata.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pepene galben(miezul)
  • 90 g zahar
  • 50 g faina
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • unt pt.uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu pepene:

Faina si zaharul se pun intr-un bol.Se adauga cele doua oua(intregi-albus+galbenus) si se  omogenizeaza bine cu telul.

Apoi se adauga zaharul vanilat,praful de sare si laptele (rece) si se omogenizeaza din nou cu telul.

Vasul in care se va coace prajitura(eu am un vas termorezistent cu diametrul 20 cm) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.Pepenele se taie cubulete,se presara cu faina si se aranjeaza pe fundul vasului,apoi se toarna compozitia.

Se da la cuptorul incalzit in prealabil si se coace pana cand s-a inchegat compozitia si s-a rumenit frumos.

Se lasa sa se raceasca ,se presara deasupra cu zahar pudra si se taie felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu pepene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu lamaie si fructe de padure